Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kesudió nyers, darabos 250g

Ár:
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)

A kesudió kitűnő nassolnivaló, mennyei csemege. Magas a B2, B3, B6 és E-vitamin és magnézium-tartalma. Ezen felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz. Szinte mindent feldob, amihez hozzáadjuk: a vegán vajtól, szószokon át, süteményekhez és salátákhoz is kitűnő.

(4.400 Ft/kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 17g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Tökmag, héj nélküli - bulkshop Tökmag, 0,5kg, héj nélküli
1.990 Ft
mandula bulkshop Mandula 250g
1.450 Ft
pisztácia sós pörkölt 250g bulkshop Pisztácia sós, pörkölt, 250g
2.290 Ft
Törökmogyoró - bulkshop Törökmogyoró 250g
1.820 Ft
pisztácia hántolt sótlan 100g bulkshop Pisztácia hántolt, sótlan, 100g
1.490 Ft

Leírás

A kesudió jellemzői A kesudió finom csemege sok értékes összetevővel

A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz.
A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet.
Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához.
Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat.
A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. 
Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz, ezek ugyancsak elengedhetetlenek a szervezet számára. 


Hogyan tároljuk a kesudiót?

A kesudiót száraz helyen, légmentesen záródó edényben célszerű tárolni. Ezt a magot a hűtőszerkényben akár fél évig is tárolhatjuk, fagyasztva egy évig is eláll. 

Mihez lehet használni? Szinte mindent feldob, amihez hozzáadjuk: a vegán vajtól, szószokon át, süteményekhez és salátákhoz is kitűnő.

Honnan származik a kesudió?  kesudió nyers bulkshop

A kesudió Brazíliában őshonos, az Amazonas vidékéről származó örökzöld fa termése. Az Amerikába érkező hollandok, portugálok, franciák is megszerették a kesudió fa termését és azt az alma alakú áltermést, aminek a végén maga a mag elhelyezkedik. Az európai elterjedés előtt a portugálok már sokkal távolabbi tájakra is elvitték a kesudiót, próbálták meghonosítani és termeszteni a növényt. Így került el a kesudió Kelet-Afrikába és Indiába is. India ma a világ legnagyobb kesudió exportőre. 
A lédús, ízletes alma nyersen fogyasztható és sokféleképpen felhasználható, ám könnyen megsérül, így a szállítást nem tűri, ezért nem ismerjük. Gyümölcslevet, lekvárt, szörpöt készítenek belőle.
A kesudiófa igazi termése azonban az alma végén megbújó mag. A magot dupla héjréteg és egy - rétegek között megbúvó – anyag védi a külvilágtól, ezért csak hámozottan kapható.

100 gramm kesudió tápértéke: 

Energia KJ-ban: 2371                           
Energia Kcal-ban: 572    
Zsír: 45g    
 - amelyből telített zsírsav: 8,5g    
Szénhidrát: 23g    
 - amelyből cukor: 8,5g    
Fehérje: 17g    
Só: 0,04g    


Kesudiós receptek


Kesudió "baconos" bundában
 

Lekváros derelye magbundában
 

Narancsos csokitorta
 

Almapürés sütemény
 

Brokkolis kesutejes penne
 

Rizsgombócok kesudiós zöldségszószban  vegán camambert kesudióból recept bulkshop növényi alapú
 

Kesudiós krémsajt 
 

Vegán kesucamambert
 

Krumplis zabgombócok sajtszószban
 

Csicseris, zabpelyhes chips, spenótos növényi krémsajttal  
 

Kesudiós keksz 
 

Zöldséges, fűszeres, magvas kenyér 


Céklatortácska vagy puding
 

Recept: kesudiókrémes tészta

Hozzávalók:
- 2 marék pirított kesudió
- 200 ml víz
- 200 ml kókusz tejszín
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt feketebors
- csipetnyi só
- 250 g száraztészta
- reszelt parmezán

Elkészítés:
A kesudiót botmixerrel a hozzáadott vízzel krémmé pépesítjük. A krémet egy serpenyőben összeforraljuk a tejszínnel, a fokhagymával és hagyjuk besűrűsödni. Beletesszük a sót, a borsot, a parmezánt és a közben megfőtt, leszűrt tésztát beleforgatjuk.

 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST    Kosárba
 



                                                                    TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA




Cikkszám: 21059

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés