Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Kesudió nyers, darabos 250g
1.580 Ft (1.244 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Kesudió nyers, darabos 250g

1.580 Ft (1.244 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.501 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A kesudió kitűnő nassolnivaló

Mennyei csemege. Magas a B2, B3, B6 és E-vitamin és magnézium-tartalma. Ezen felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz. Szinte mindent feldob, amihez hozzáadjuk: a vegán vajtól, szószokon át, süteményekhez és salátákhoz is kitűnő. Fehérje: 17g / 100g

Leírás

A kesudió jellemzői

A kesudió finom csemege sok értékes összetevővel- A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz.
- A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet.
- Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához.
- Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat.
- A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. 
- Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vasat is tartalmaz, ezek ugyancsak elengedhetetlenek a szervezet számára. 


Hogyan tároljuk a kesudiót?

A kesudiót száraz helyen, légmentesen záródó edényben célszerű tárolni. Ezt a magot a hűtőszerkényben akár fél évig is tárolhatjuk, fagyasztva egy évig is eláll. 

Mihez lehet használni? Szinte mindent feldob, amihez hozzáadjuk: a vegán vajtól, szószokon át, süteményekhez és salátákhoz is kitűnő.

Honnan származik a kesudió?  A kesudió finom és egészséges nassolnivaló

A kesudió Brazíliában őshonos, az Amazonas vidékéről származó örökzöld fa termése. Az Amerikába érkező hollandok, portugálok, franciák is megszerették a kesudió fa termését és azt az alma alakú áltermést, aminek a végén maga a mag elhelyezkedik. Az európai elterjedés előtt a portugálok már sokkal távolabbi tájakra is elvitték a kesudiót, próbálták meghonosítani és termeszteni a növényt. Így került el a kesudió Kelet-Afrikába és Indiába is. India ma a világ legnagyobb kesudió exportőre. 

A lédús, ízletes alma nyersen fogyasztható és sokféleképpen felhasználható, ám könnyen megsérül, így a szállítást nem tűri, ezért nem ismerjük. Gyümölcslevet, lekvárt, szörpöt készítenek belőle.

A kesudiófa igazi termése azonban az alma végén megbújó mag. A magot dupla héjréteg és egy - rétegek között megbúvó – anyag védi a külvilágtól, ezért csak hámozottan kapható.
 

Rövid recept videó kesudióval - tejmentes, bogyós és krémes torta















Recept: kesudiókrémes tészta

Hozzávalók:
- 2 marék pirított kesudió
- 200 ml víz
- 200 ml kókusz tejszín
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt feketebors
- csipetnyi só
- 250 g száraztészta
- reszelt parmezán

Elkészítés:
A kesudiót botmixerrel a hozzáadott vízzel krémmé pépesítjük. A krémet egy serpenyőben összeforraljuk a tejszínnel, a fokhagymával és hagyjuk besűrűsödni. Beletesszük a sót, a borsot, a parmezánt és a közben megfőtt, leszűrt tésztát beleforgatjuk.

 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST    Kosárba
 



                                                                    TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA




Cikkszám: 21059

Paraméterek

100g kesudió tápértéke  
Energia KJ-ban 2371                           
Energia Kcal-ban 572    
Zsír 45g    
 - amelyből telített zsírsav 8,5g    
Szénhidrát 23g    
 - amelyből cukor 8,5g    
Fehérje 17g    
0,04g    

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 03. -
Imádom a kesudiót. Nyami :)))))