Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Amarántgolyók aszalt gyümölcsökkel recept


Ennek a meglepő külsejű, nagyon finom és nem drága desszertgolyónak a puffasztott amaránt az alapja. Az amaránt egészségre gyakorolt nagyon jótékony hatását még csak az elmúlt években kezdték vizsgálni. 

gluténmentes
répacukormentes
tejmentes
vegán
nyers

Az amaránt beillesztése a gluténmentes étrendbe terjedőben van. A pattogatott amaránt és az amarántliszt is nagyon finom ízű, sokoldalúan felhasználható. A receptek között találtok nagyon finom amarántból készült palacsinta receptet is. (A recept linkje ide kattintva érhető el)

Az amaránt egészségre gyakorolt jótékony hatásáról a ide kattintva olvashatsz bővebben.

Az elkészítés költsége hozzávetőlegesen: 550 Ft

Hozzávalók 10 golyóhoz

3 dkg puffasztott amaránt + 2 dkg a forgatáshoz
2 evőkanál (3 dkg) kakaó
6 dkg datolya (egy marék)
10 dkg aszalt szilva
1 mokkáskanál fahéj (el is maradhat)
1 mokkáskanál szegfűszeg (el is maradhat)
2 evőkanál növényi szirup vagy feloldott eritritol /kókusz- vagy barna nádcukor
esetleg 2-3 evőkanál növényi tej





Elkészítés


1. Az aszalt gyümölcsöket nagyon alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
2. A datolyát vágjuk vékony csíkokra.
3. Az aszalt szilvából tegyünk félre 10 egész darabot, a többit vágjuk vékony csíkokra.
(Azt is megtehetjük, hogy a datolyát és az aszalt szilvát meleg vízben rövid ideig (negyed órát) áztatjuk, aztán a kezünkkel alaposan elmacsgáljuk / elnyomkodjuk vagy aprítógéppel durvára pépesítjük. Éppen csak egyet-kettőt pörgessünk rajta.)
4. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, ha nem lenne elég nedves és gyúrható adhatunk hozzá 1-2 evőkanál növényi tejet / tejszínt. Tehetünk bele 1 evőkanál növényi margarint vagy kókuszsírt. Mi ezt nem tettük, mert nem akartuk az édességünk zsírtartalmát növelni.
5. Golyókat formázunk úgy, hogy egy golyónyi pépet a tenyerünkön ellapogatunk és a közepébe teszünk/csomagolunk egy aszalt szilvát.
6. Meghempergetjük egy lapos edényben félretett puffasztott amarántban. Hűtőben kihűtjük, de azonnal is fogyaszthatjuk.

Költségek részletesebben: A hozzávalókat nem patikapontossággal mértük, (ez az étel  nem is igényli a hozzávalók pontos kimérését), ezért a költségek is nagyvonalúan és hozzávetőlegesen megállapítottak.
3 dkg puffasztott amaránt + 2 dkg a forgatáshoz 125-130 Ft
2 evőkanál (3 dkg) kakaó 60 Ft
6 dkg datolya (egy marék) 60 Ft
10 dkg aszalt szilva 200 Ft
Egyéb költségek 100 Ft

Jó étvágyat!





Az amarántgolyók aszalt gyümölcsökkel recept hozzávalói hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.