x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kakaópor alkalizált 10-12%, 500g

Kakaópor alkalizált 10-12%, 500g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.120 Ft (882 Ft + ÁFA)

(2240 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 19,7g / 100g

Az alkalizált kakaópor kevésbé keserű és intenzívebben csokoládé illatú, és jobban oldódik. Holland kakaónak is nevezik, az elnevezés a jó minőséget hivatott visszaadni.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Vásárolj boltjainkban

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

A holland (alkalizált) kakaót a köznyelv jelentősen jobb minőségűnek tartja. Ez abból adódik, hogy egy eljárás, az alkalizálás, hatására  a kakaó por sötétebb barna árnyalatú lesz. Az eljárást Van Houten az 1800-as években alkalmazta először Hollandiában, innen ered a „holland kakaó” elnevezés a jó minőség jellemzőjeként. Nagy előnye még, hogy az alkalizált kakaópor könnyebben oldódik.
A kakaóbab préselése során a kakaóvaj kiválása után a zsírszegény kakaótészta marad vissza, amelyből a kakaóport nyerik. A préselt kakaótésztát apróra törik, és finommá őrlik. Az apróra tört kakaótésztát kálium-karbonátos kezelésnek vetik alá (alkalizálják), hogy megnöveljék pH-értékét, ettől finomabb az íze is. Alkalizálás nélkül a kakaó por alig oldódna, és csak úszna a folyadékok felszínén. Az alkalizált kakaópor kevésbé keserű és intenzívebben csokoládé illatú. A végeredményként kapott kakaó por zsírtartalma attól függ, mennyire préselték ki a masszából a kakaóvajat. Az erősen zsiradékmentesített kakaópor zsírtartalma 11-14%, a kevésbé zsírmentesítetté 20-22%.
A kakaó egészségre gyakorolt jótékony hatásairól számtalan tudományos tanulmány született, amelyek arra a tényre mutatnak rá, hogy a kakaó jót tehet a keringésnek, védhet a cukorbetegségtől, óvhatja az immunrendszert, valamint késleltetheti az öregedést.
A kakaópor felhasználási területe rendkívül széleskörű, péksüteményeket, édességeket, italokat, önteteket tehetünk a kakaóporral változatossá.
A kakaófa főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről, Dél-Amerika esőerdeiből származik. A természetben akár 15 m magasra is megnőhet, az ültetvényeken azonban általában 3 méter magasra nő. Gyümölcse, a kakaóbab az élelmiszeripar egyik fontos alapanyaga.

100 gramm zsírszegény kakaópor tápértéke:

Energia KJ-ban: 1241    
Energia Kcal-ban: 297    
Zsír: 11g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,6g    
Szénhidrát: 10,5g    
 - amelyből cukor: 0,5g    
Fehérje: 19,7g    
Só: 0,05g    
 

Receptek kakaóporral

Zabpehelyalapú nutellaszelet
Nyers, vegán, gluténmentes zabbrownie
Kakaós, datolyás zabmuffin
Csokis, kókuszos zabkocka
Céklás kekszek
Mogyorókrém
Kalács házi mogyorós krémmel
"Nutella" csicseriborsóból
Banánkenyér
Hógolyók
Vegán, gluténmentes kakaóscsiga 
Narancshéj trüffel
Vegán "Nutella" fudge
Vegán csokis, szilvás sütemény
Epres sütemény


Kakaós-kókuszos sütemény

Hozzávalók:

- 1 bögre finom liszt 
- 1 bögre kókusztej 
- fél bögre cukor 
- 1 egész tojás 
- fél zacskó sütőpor 
- 1 bögre kókuszreszelék 
- egyharmad bögre kakaópor 
- 2 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojást keverjük habosra a cukorral, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tegyük a közben már előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük meg. Tűpróbával ellenőrízzük, hogy átsült-e. Gazdagíthatjuk a tésztát úgy is, hogy durvára vágott diót, aszalt szilvát is keverünk bele. A tetejét hintsük meg kókuszreszelékkel.


Cikkszám: 20182

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 01.
Ez a kedvenc kakaóporom! Mennyei csokoládé illata van, és ha egy kis édes ízre vágyom büntetlenül, akkor mindig előkerül a polcról. Sokféle kakaópor megfordult már a konyhában, de voltak olyanok, amik kritikán aluli minőséggel bírtak. Ennek a fajtának adtam egy esélyt, és úgy voltam vele, hogy ha ez nem válik be, akkor inkább lemondok a kakaós finomságokról. Nem bántam meg, hogy kipróbáltam, már az első használatkor elnyerte tetszésem. Elég volt csak beleszagolni, és máris tudtam, ez valami egészen más, mint a korábbiakban használtak voltak. Jó szívvel ajánlom bárkinek, aki édesszájú és egészséges alapanyagokat keres.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés