Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Almás pite recept


Az alma egész évben rendelkezésünkre áll. Ezt a pitét bármikor meg tudjuk sütni, bármilyen alakalomhoz illik, hétköznapi, ünnepi tálalásban jól megállja a helyét. 

gluténmentes
tehéntej mentes
répacukor mentes
vegán módon is elkészíthető

Nekünk az almás pite elkészítéséhez az apropót az adta, hogy volt egy adag, előző napról kimaradt vaníliás pudingunk, amit felhasználtunk a pite töltelékéhez, de tulajdonképpen az alábbi sütemény töltelékéhez nem okvetlen kell a pudingos alap, a pitetésztára ráhalmozhatjuk a megédesített, fűszerezett, reszelt almát puding nélkül is, úgy végképp nagyon egyszerű a pite elkészítése.

Hozzávalók a pitetésztához

20 dkg mandulaliszt (fele lehet zabliszt is, de akár 1/4 rész őrölt mandula is)
5 dkg tápiókakeményítő
10 dkg puha kókuszzsír
3 evőkanál őrölt eritritol / kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
2 tojás / lentojással is működik (2 evőkanál lenmag + 6 evőkanál víz)
1 nagy facsarásnyi citromlé
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor



Hozzávalók a töltelékhez

3 nagy reszelt alma
1 nagy evőkanál tápiókaliszt / kukoricaliszt is jó
1/2 bögrényi kókuszcukor / más cukorpótló
1 bögre növényi tej
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, leheletnyi gyömbérpor, pici kardamom, vaníliakivonat
Ha nem vegán módon táplálkozunk 1 tojás sárgája

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a glutén intoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. Készítsük el leghamarabb a pudingot. Ehhez keverjük simára a keményítőt a fűszerekkel.
2. Keverjük habosra a cukorral a tojás sárgáját, adjuk hozzá a fűszereket.
3. A keményítőt és a habos tojáskeveréket dolgozzuk alaposan össze.
4. Forraljuk fel a tejet.
5. Ha felforrt állandó keverés mellett csorgassuk bele a keményítős, tojásos keveréket.
Ha besűrűsödik, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
6. Ha kihűlt keverjük bele a reszelt almákat.
7. A pitetészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
8. A tésztát nyomkodjuk egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen.
9. A pitetésztát 180 fokos sütőben 10 percig süssük elő. 10 perc után vegyük ki és halmozzuk rá a pudingos tölteléket.
11. Dugjuk vissza a sütőbe 20 percre.
12. A kész süteményt díszítsük, szórjuk meg fahéjjal.

Bulkpraktika: A vegán módon táplálkozók a pite tésztájában helyettesítsék a tojásokat lentojással, a pudingból nyugodtan hagyják ki a tojássárgáját.
A pite elkészíthető csupán édesített, fűszerezett almareszelékkel is. A pudingtól a töltelék krémes, lágy, omlós lesz, de anélkül is finom.

Jó étvágyat!


Az almás pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés