Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Zabliszt, 0,5kg

Zabliszt, 0,5kg Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
265 Ft (209 Ft + ÁFA)

(530 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Fehérje: 14,02g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

Fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kálcium,  a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma.
A zabliszt a normál búzalisztnél fehérjében és rostban gazdagabb, alacsonyabb szénhidrát tartalma lassabban szívódik fel. Nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést, ezért cukorbetegek is beilleszthetik az étrendjükbe. Ha étrendünk rendszeresen tartalmaz zablisztet, ez már  önmagában is javítja az ásványanyag-fogyasztás kívánatos arányát.
Sütéshez, főzéshez egyaránt használható. Zabliszttel kiváló sütemények készíthetők, akár önmagában, akár más lisztekkel vegyítve. A zabliszt nem engedi az avasodást és öregedést, ezért más élelmiszerekhez keverve is alkalmazzák, növelve annak eltarthatóságát.
A zabot az ókorban a görögök és a rómaiak takarmányként termesztették. Ma elsősorban a mérsékelt égöv északi részén termesztik, mivel kedveli a hűvös, csapadékos klímát.

100 gramm zabliszt tápértéke:

Energia KJ-ban: 1561    
Energia Kcal-ban: 370    
Zsír: 4,83g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,92g    
Szénhidrát: 64,2g    
 - amelyből cukor: 0,28g    
Fehérje: 14,02    
Só: 0,01g    

Recept: sütemény zablisztből, magvakkal

Hozzávalók:

- 200 g zabliszt 
- 50 g kókuszreszelék 
- 1 közepes sárgarépa reszelve 
- 4 db tojás 
- 2 marék olajos mag, (mandula, dió, lenmag, szezámmag)
- 0,5 dl kókuszolaj 
- édesítőszer ízlés szerint (méz, barnacukor)
- 1-1 csipet fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér, kardamom, szerecsendió 
- 1 teáskanál szódabikarbóna 
- 1 csipet himalája só 
- kevés víz

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, egy másik edényben a tojásokat, a répareszeléket, a kókuszolajat és a vizet. A nagyobb edényben a kettőt összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közepes lángon 30-40 percig sütjük.


Cikkszám: 20502

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés