Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Bulkpraktikák

RECEPT KATEGÓRIÁK (a könnyebb kereséshez)
Bulkpraktikák --- Édességek + desszertek --- Édes sütemények --- Ételek --- vega Fasírtok --- Fánkok --- Főételek --- Gluténmentes --- Gluténmentes sütik ünnepekre --- Italok --- Kekszek --- Kenyerek --- vega Kolbászok --- Köretek --- Krémek --- Lekvárok és dzsemek --- Levesek ---  Muffinok --- Nyers --- Palacsinták --- Piték --- Pizzák --- Pudingok --- vega Sajtok --- Saláták --- Sós kekszek --- Sós sütemények --- Tészták --- Torták --- Tortillák és chipsek --- Vegán --- Vegán + gluténmentes --- Videók
A vegán tejföl készítése nagyon egyszerű.
   
Majonéz lenmagból készült fehérjéből.
   
A lenhab nem csak tökéletesen pótolja a tejszínt, de szerintünk annál finomabb is, tiszta növényi forrásból elkészíthető, minden különösebb hókuszpókusz nélkül felverhető, állagát másnapra is megtartja, könnyű, a vele készült krémeket, habokat lazává, omlósan/olvadósan krémessé varázsolja.
   
A panírozott szejtánszelet puhasága, omlós állaga különösen lenyűgözött bennünket, a szejtánt ugyanis nem nehéz gumisra, rágósra főzni, azt a konzisztenciát viszont, amit az étteremben tapasztaltunk igen nehéz elérni.
   
Felvágott jellegű kenyérfeltét. Ez a kolbász - mi annak neveztük el - nagyon ízletes, formatartó, szeletelhető, füstös ízű, szendvicsben hurcolható, hűtőben egy hétig is jól eláll. Sőt! Jól kihűlve a legfinomabb.
   
Gluténmentesen elkészíthető vegán kenyér.
   
A gluténmentes konyhai trükköknél szerintem alapvető, hogy mi magunk csináljuk a lisztkeveréket, mert előfordulhat, hogy a bolti keverékekben olyan anyagok vannak, amelyeket nem fogyaszthatunk, vagy szeretnénk elkerülni (pl. guar gumi, xantán gumi).
   
Egy kenyérre kenhető vagy mártogatósnak is jó, gombakrémet készítettünk belőle, azt gondoltuk, hogy fogyasztása így a mindennapi táplálkozás részévé tehető, reggelire, vacsorára, szendvicsekbe, kenyérre kenve egyaránt fogyasztható, de tésztaételek feltéteként is elképzelhető.
   
Ha valami igazán finomat, különlegeset szeretnél. 
A goji bogyóból készült jam olyan különleges, annyira nem mindennapi, hogy készíthetjük akár ajándékként, akár különleges, ritka házi csemegeként is. A goji nem az a fajta gyümölcs, amit kilószám veszünk a piacon, hogy befőzzük télire.
Vegán étrendben tojás kiváltására használhatunk chia magot.
   
Az „igazi” basmati rizs Indiában és Pakisztánban terem, zömében ezekről a helyekről kerül a világ konyháira. A Bulkshopban árusított basmati rizs hazája Pakisztán.

   
A kókuszreszelék veszteség nélküli feldolgozása.

Kókusztej, zsíros kókuszkrém nagyon egyszerűen, kókusztejből készült jégkása, kókuszkalács receptek.

A lenmagtojás készítése nagyon egyszerű. 
   
Egyszerűbbet, finomabbat, egészségesebbet aligha lehet elképzelni is. A kendermag egészségre gyakorolt jótékony hatásáról rengeteget lehet olvasni, könyvek, cikkek sokasága magasztalja.

   
Sajnos a növényi tejek, tejszínek igen borsos áron kaphatók az üzletekben, már amelyikben kaphatók. Mindegyiket el tudjuk készíteni otthon is, olcsón, finoman. Hogy olyan lesz-e pontosan, mint a bolti? Sok esetben sokkal finomabb is.

Ilyen a zabtej, zabtejszín, zabtejföl is. Finom, krémes, ha akarjuk édes, ha akarjuk sós. Olcsó, finom, egészséges.

   
Ezt a gluténmentes vegán vajat elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincsen „nagyteljesítményű aprítógépük”. Gyakori, hogy a magvajak készítéséhez ilyen gépeket ajánlanak a receptek készítői, de sokunknak nincs ilyen, a háztartásunk nem is igényli a hétköznapokban, nem beszélve a borsos árakról, nem mindnyájan engedhetjük meg magunknak az ilyen magas költséget.


Az ünnepek múltával kivettük a mélyhűtőből az ott parkoló tojásfehérjéket, amelyek a sütemények, édességek készítésekor kimaradtak.

A növényi sajtok készítésének nagyon sok, változatos receptje kering a különféle internetes fórumokon, szinte minden gluténmentes és vegán recepteket ismertető szakácskönyvben is találunk recepteket a készítéshez.

Egyszerű és finom diókrém recept.


Ez a mennyiség egy kis kenyérre elegendő, amiből kb 8-10 szelet kenyeret lehet vágni. Úgy tárolom el, hogy megvárom, hogy kihűljön, konyharuhába csomagolom, beteszem nejlonzacskóba és a hűtőben tartom. Minden reggel 2 szeletet pirítok fűszeres paradicsomkrémmel eszem.


Készítsünk magvakból, diófélékből kenyérre kenhető magvajat. A magvaj nagyon egészséges, ízletes, változatosan elkészíthető. Mindenki számára fogyasztható.

Ennek a kenyérnek az elkészítéséhez mindenből 6 adagnyi szükséges.
A végeredmény egy házilag sült, finom kenyér.

 


Gyakran olvassuk különféle receptekben, hogy egy adott étel elkészítéséhez használjunk zöldségalaplevet.
Rengeteg munkát, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha az alább leírt bulkpraktikát használjuk.


Az alábbi édesség a Bulkshopban kapható magokból, diófélékből és aszalt gyümölcsökből készült.
Egy energiabomba. Ideális uzsonnára, tízóraira, ha éhesek vagyunk egy-egy szelet.


Érik a szilva, a szupergyümölcs.
A piacon sokféle szilvát lehet látni és venni. Mi az idén kétféléből készítettünk lekvárt, besztercei és stanley szilvából.

Keresés