Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Tortillák és chipsek

RECEPT KATEGÓRIÁK (a könnyebb kereséshez)
Bulkpraktikák --- Édességek + desszertek --- Édes sütemények --- Ételek --- vega Fasírtok --- Fánkok --- Főételek --- Gluténmentes --- Gluténmentes sütik ünnepekre --- Italok --- Kekszek --- Kenyerek --- vega Kolbászok --- Köretek --- Krémek --- Lekvárok és dzsemek --- Levesek ---  Muffinok --- Nyers --- Palacsinták --- Piték --- Pizzák --- Pudingok --- vega Sajtok --- Saláták --- Sós kekszek --- Sós sütemények --- Tészták --- Torták --- Tortillák és chipsek --- Vegán --- Vegán + gluténmentes --- Videók

   
Vegán parti falat, vendégváró, uzsonna vagy tízórai, könnyű vacsora. 
Mi lehet finomabb egy töltelékkel busásan megpakolt, szaftos, puha tortillánál. A képen látható tekercsek töltelékét algával ízesítettük. Szelíd, mégis határozott ízű, különleges, nem mindennapi, kézbefogható, különféle szószokkal tovább ízesíthető.

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető. 
Ehetjük köretként, csomagolhatunk bele zöldségeket, mártogathatjuk, levesek, főzelékek mellé is kitűnő, olyan ízű és jellegű, mint az indiai lapos kenyerek (NAAN kenyerek).

   
Ebben a receptben a címben szereplő chipset és a krémsajtot társítottuk, de tulajdonképpen mindkét étel önállóan, más ételekkel kombinálva is fogyasztható.


A tortillák a mexikói konyha kedvencei, igen elterjedtek a világon. Nálunk is minden nagyobb áruházban kaphatók előre elkészített, csak töltésre váró lapok, a gyorsbüfék, vásárok, népünnepélyek igen kedvelt gyors étele.


A tortillachipsek tésztája és elkészítésének módja szinte azonos a tortillák receptjével, készítési módjával, csak ezek nem serpenyőben, hanem a sütőben 100 fokos hőmérsékleten „száradnak” meg. A legkitűnőbb mártogatós, vendégváró „rágcsa” készülhet belőlük, annyira finomak, hogy mindig pillanatok alatt elfogynak, nem lehet belőlük eleget készíteni.


Ez egy nagyon olcsó és szuper egészséges változata/alternatívája a chipseknek, mártogatósoknak, ropogtatósoknak, könnyű, ízletes vendégváróknak.


Ez a lentortilla a képeken palacsintának néz ki, de nem az, más ugyanis a konzisztenciája. A tortillához is csak annyi köze van, hogy mindenféle adalékanyag nélkül jól feltekerhető, bármivel tölthető, hiszen az „igazi” tortilla egy speciális kukoricalisztből készül, ami viszont nehezen, kevés helyen kapható.

Keresés