Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Pita

pita recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    pita recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Elronthatatlan - fokhagymával bekenve isteni - laposkenyérként is élvezhető

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető kenyérféle.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható pitákat gluténmentes lisztek keverékéből sütöttük. Ha valaki jártas az otthoni, adalékanyagmentes kenyérsütésben, annak az elkészítése nem okoz gondot. Aki nem jártas a gluténmentes kenyérsütésben, annak most eláruljuk a titkot. A gluténmentes pita sütésének nagy titka a hőmérséklet. A megkelesztett és formált tésztát, nagy hőmérsékleti sokknak kell kitenni és felfújódik mérgében. Mi a képeken látható pitákat 250 fokos hőmérsékleten, a sütőnk legmagasabb hőmérsékleti fokán sütöttük. A légkeverést is rákapcsoltuk.


Ezeket a kenyérkéket lényegében nem lehet elrontani, mert fokhagymával bekenve, a világ legfinomabb laposkenyereként is fogyaszthatjuk. Nem kell a zsebeket okvetlen kialakítani, megtölteni. Lapos kenyérként főzelékeink, zöldségételeink kísérője lehet, csak ne felejtsük el fokhagymás vegán zsíradékkal megkenegetni. Akár krémes növényi sajtok, humuszok mártogatott falatkája is lehet.

A sütőben a kenyerek szépen felfújódnak, látványosan sülnek, de korántsem annyira pufik, mint búzalisztből készült társaik. A zsebek könnyedén kialakíthatók, a kenyérkék jól megtölthetők. Kissé fajsúlyosabbak és intenzívebb ízűek, bolyhosabbak, táplálóbbak hagyományos társaiknál. Teljes kiőrlésű lisztekből készülnek, ásványi anyagokban gazdagok.

Mi ebből a lisztkeverékből gyakorta sütünk bagett formájú kenyeret is. A bagett kenyerek jól elállnak, pirítva akár egy hét után is finomak, de a pitákról ez nem mondható el. Ezek a zsebes kenyerek frissen fantasztikusak, de a kimaradók másnapra könnyebben kiszáradnak. Érdemes belőle annyit készíteni, amennyi éppen elfogy, vagy alaposan, légmentesen kell elcsomagolni a hűtőbe, másnap kissé melegítve felhasználni.

A receptben 3 nagyobb vagy 4 kisebb pita hozzávalóit adjuk meg.
 

A pita hozzávalói

20 dkg gluténmentes lisztkeverék:*
     5 dkg barna rizsliszt
     5 dkg hajdinaliszt / cirokliszt / kendermagliszt
     5 dkg kölesliszt
     5 dkg tápiókakeményítő
1 tasak szárított élesztő (7g)
1 kiskanálnyi
0.5 l meleg, de nem forró víz
1 evőkanál útifű maghéj
1 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsír

 



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A pita elkészítése

1. A kézmeleg vízhez keverjük hozzá az útifű maghéjat és 10 percre tegyük félre, amíg megkocsonyásodik, sűrű, szinte egyben mozgó zselévé alakul.
2. Egy hagyományos méretű sütőtepsi alját béleljük ki papírral.
3. A liszteket mérjük ki, keverjük össze alaposan és adjunk hozzá minden más száraz hozzávalót is.
4. A kókuszzsírt olvasszuk meg.
5. A megzselésedett útifüvet adjuk a száraz hozzávalókhoz és gyúrjunk belőle rugalmas, formázható tésztát. A lisztek eleinte nehezen veszik fel az útifű nedvességét, legegyszerűbb és leghatékonyabb ilyenkor kézzel dolgozni.
6. Amikor a tészta már összeállt és majdnem késznek nyilvánítjuk, öntsük rá az olvadt kókuszzsírt és azt is dagasszuk bele. Ilyenkor lehet még alaposan megdagasztani gépi dagasztókarral, de kézzel is folytathatjuk a dagasztást, amíg az edény falától simán, fényesen elváló tésztát kapunk.
7. A piták helyét a tepsiben kissé lisztezzük alá.
8. Harmadoljuk el a tésztát és a kilisztezett helyre helyezzük el őket a tepsiben. Itt a tepsiben a kezünkkel, nagyon gyengéd mozdulatokkal lapítsuk és formáljuk a tésztát. Ne nyomorgassuk, nagyon finoman bánjunk vele, mert az agyonnyomorgatott tészta nem puffad fel.
Lehet, hogy nem lesz hajszálpontosan kör alakú, de ez az ízén nem változtat.
9. A tepsit takarjuk le és 25 percig kelesszük a tésztát.
10. Most kapcsoljuk be a sütőt, mire a kenyérkéink megkelnek, bemelegszik a sütő is.
Forró sütőben sütve körülbelül a 7-8. perctől kezdenek felpuffadni. Süssük nagyjából 15 percig vagy amíg látványosan megpirulnak.
11. A pitákat hűtsük ki.
Vágjuk le a tetejüket és a kezünkkel rásegítve alakítsuk ki, tágítsuk ki a zsebeket. Nem baj, ha amikor levágjuk a tetejét úgy tűnik, mintha nem lenne lyukas a belseje, mert a zsebek pillanatok alatt, könnyedén kialakíthatók.
12. Töltsük meg zöldségekkel, vegán sajtokkal, húspótlókkal.

Megjegyzés:
* A leírt hozzávalókból kenyérsütőformában, bagett formában kenyerei is süthetünk.
Mi ebből a lisztkeverékből mindig nagy mennyiséget keverünk be és a kenyereink alapjául használjuk.

Nézzétek meg más kenyérreceptjeinket is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

pita recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

pita recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

 

A pita recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  Kenyerek  

 

bulkshop recept


                                                                          TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA