Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Psyllium husk, útifű maghéj, 500g

Ár:
2.260 Ft (1.780 Ft + ÁFA)

(4.520 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Az útifű maghéj (psyllium husk) magas rosttartalmú, segít az emésztőrendszer megtisztításában. Használható zselésítő anyagként, pl. folyékony gyümölcspép esetében.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Vásárolj boltjainkban

Leírás

Az útifű maghéj a diétázók és az egészség tudatosak kedvenc praktikája 

gyakran használatos nyers ételek készítésénél.

A Psyllium Husk az útifűfélék családjába tartozik. Indiai bolhafűnek is nevezik, ami a származási helyére utal.

 

Mire jó? Mihez használjuk?

Elsősorban édességek, torták alapanyaga, mert segít besűríteni a folyékony gyümölcspépet, finom zselét képez abból az anyagból, amihez hozzáadják. Kötőanyagként viselkedik, egyben tartja és dúsítja, amihez hozzáadják.

Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre 

 

Palacsinta tésztához, krémekhez, kenyérhez, sütemények tésztájába, turmixokhoz, de még a müzlibe téve is használják

 

Nem csak fogyókúrázóknak

Amellett, hogy hozzásegít bennünket ízletes nyers ételeket készítéséhez, nagyon egészséges is. 

Egy növényi mézgát tartalmaz, amely megnyugtatja és kitisztítja az emésztőrendszert.

Magas rosttartalma révén csökkenti a koleszterin-  és vércukorszintet,

tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot,

csökkenti az éhségérzetet 

Az útifű maghéj igazi „szuperétel”, melyet érdemes beépíteni az étrendünkbe és tisztítókúráinkba. Az emésztőrendszer tisztításához teljesen természetes és biztonságos megoldás.
Az útifű maghéj termesztésében India világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el.
Az útifű kis magjai a magburokban, a vékony héjban rejtőznek: 1000 db mag súlya kb. 2 gramm.
 

Fogyasztása ajánlott:


- emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén,
- kúraszerű alkalmazása az emésztőrendszer tisztításához.

hogyan használjuk az útifű maghéjat?

Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása!

Az útifüvet reggel és este étkezés előtt fél órával javasolt fogyasztani; 1 evőkanálnyit kb. 2 dl folyadékban kell elkeverni és azonnal meginni, hogy a zselésedés a gyomorban történjen meg. Így nagyon hamar elmúlik az éhségérzet, mert a gyomrot eltelíti. 
 

100 gramm psyllium husk tápértéke:

Energia KJ-ban: 812    
Energia Kcal-ban: 194    
Zsír: <0,5g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 1,7g    
 - amelyből cukor: 0g    
Fehérje: 1g    
Só: <0,1g    


Receptek útifű maghéjjal

Zöldséges kenyér gabonaliszt nélkül»»»
Vegán, gluténmentes beigli»»»
Mákos pite aszalt szilvával»»»
Mini bagettek zöldségesen, fokhagymás olajjal»»»
Mákos beigli gluténmentesen»»»

 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  Kosárba


Cikkszám: 20137

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 19.
Béltisztításra használom. Nekem bevált!

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés