Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

PHO leves vegánul recept

A Pho leves Vietnám méltán híres és népszerű levese    A Pho leves Vietnám méltán híres és népszerű levese

Vietnám méltán híres és népszerű levese

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető leves.

bulkshop magyar vallalkozas

Kipróbáltuk a vietnámiak híres, nagyon népszerű levesét. Vietnámban ezt a levet alapvetően marhahús felhasználásával készítik, és az útikönyvek szerint szinte minden utcai ételárusnál tudunk ilyet venni.

Kezdetben nehéz volt elgondolni is, hogy egy alapvetően marhahúsból készült ételt hogyan is lehet vegánosítani. Rengeteg, az interneten keringő pho levesutánzatot elolvastunk, az alábbiakban leírt recept ezek quintesszenciája. Nekünk szerencsénk volt, a Bulkshop kínálatában a zöldségeket kivéve minden fűszerünk volt hozzá. Ne keseredjetek el, ha egy-egy fűszer a készítéskor hiányzik a polcotokról, attól még a leves nagyon finom lesz. Illata betölti a lakást. Nálunk a gyerekek azt mondták, hogy indiai szag van tőle a lakásban. Az általunk olvasott receptek mindegyike kihagyhatatlannak írta a tetejére a koriander zöldjét, de azunk sajnos nekünk nem volt, végül is petrezselyem zöldjével szórtuk meg. Egyes receptek szerint finom a tetejére minden ropogós zöld, kínai kel, kockázott uborka, spenót stb. Mi már nem akartuk tovább bonyolítani a készítést, de ti megtehetitek. Mondhatni a leves elronthatatlan, mi ezentúl gyakran meg fogjuk főzni.


Jó tanácsként talán annyit még, hogy mi sok, 2 liternyi alaplevet készítettünk, ha kevesebbet főznétek, akkor a fűszereket is vegyétek kevesebbre.

 

Hozzávalók 2 liternyi pho leveshez

Az alaplé hozzávalói

1 közepes nagyságú vöröshagyma félbevágva

1 közepes nagyságú lila hagyma félbevágva

4-6 gerezd fokhagyma

Hüvelykujjnyi (5cm) friss, szeletelt gyömbér


Fűszerek


10 szem szegfűszeg

5 darab csillagánizs / esetleg kevesebb

1 rúd fahéj kissé összetörve

1 kávéskanál szemes koriander

3 szem kardamom / fél mokkáskanál őrölt

5-6 db fekete borsszem

1-2 kávéskanál kókuszcukor


Levesbetét hozzávalói


2 db közepes sárgarépa széles, vékony csíkokra vágva

10 dkg szeletelt

Gomba / beáztatott shiitake gomba

2 evőkanál szójaszósz / kókuszaminó

1 evőkanál (esetleg több) Gefro zöldséglevespor / natúr ételízesítő / leveskocka

1/2 csomag kockázott, pirított tofu + kevés kókusz- vagy más olaj a pirításhoz

1 kis marék beáztatott szójapörc, vékonyra szeletelve


Levesfeltét


3 szál újhagyma karikázva

3 szem vajretek szeletelve

1/2 csomag rizstészta

5-6 szál zöld korianderlevél / petrezselyemzöld felaprítva

1/2 lime felszeletelve

 

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A pho leves elkészítése

1. Az alaplé elkészítése
Minden fűszert tegyünk a serpenyő aljába és kevergetés mellett pirítsuk meg. A fűszerek akkor jók, ha intenzív illatuk betölti a konyhát.

A megpirult fűszereket vegyük ki a serpenyőből és a félbevágott lila és vöröshagymát a vágott felükkel lefelé helyezzük a serpenyőbe és pirítsuk meg  A hagymák vágott része kapjon egy erőteljes barnás pirosas színt. (Ez a művelet esetleg el is maradhat, de az étel a pirított hagymáktól sokkal finomabb lesz.)

A megpirított fűszereket, hagymát és minden más, a hozzávalóknál felsoroltat tegyük át egy fazékba, és öntsünk rá 1,5 liter vizet.

Főzzük ezt az alaplét legalább egy órán át. A fővő leves illata nagyon intenzív.

2. Amíg az alaplé fő, pirítsuk meg kevés kókuszzsíron a felkockázott tofut, tegyük félre.

Áztassuk be a szójapörcöt meleg, de nem forró vízbe. Tálalás előtt majd vágjuk fel vékony csíkokra.

Tisztítsuk és a zöldségpucolóval széles, vékony szeletekre aprítsuk fel a répát, tegyük félre.

Szeleteljük fel a gombát. (Ha shiitake gombát használunk, előbb 10 percre meleg vízbe áztassuk be. A shiitake gomba kalapját használjuk csak, a szárakat vágjuk le és dobjuk ki.)

3. Ha az alaplé kész, szűrjük le, az alaplében szinte péppé főtt hozzávalókra nem lesz szükség.

A leszűrt alaplét ízesítsük meg szójaszósszal, zöldséglevesporral. Kóstoljuk meg elég sós-e?

4. Az alaplét tegyük vissza a tűzhelyre és 15 perc alatt főzzük meg benne a répát és a gombát.

Az alaplé rendkívül ízes, nyugodtan felhígíthatjuk kissé, ha keveselljük.

5. A levesfeltét elkészítése

Forró vízzel öntsük le a rizstésztát és hagyjuk a tálalásig ázni.

Vágjuk össze a zöldeket, a retket és lime felét.

6. A leves összeállítása

Minden levesestál aljába tegyünk egy adag rizstésztát.

Merjük rá a forró levest.

A levesbe tegyünk pirított tofut és szójapörcöt.

Szórjuk meg a zöldekkel, szeletelt újhagymával, retekkel, tegyük bele a limet.

Jó étvágyat!


bulkshop webáruház

A Pho leves Vietnám méltán híres és népszerű levese

A Pho leves Vietnám méltán híres és népszerű levese

 

A vegán Pho leves recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: LEVESEK  |  PIZZÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA