Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Jackfruit krokett recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel vagy burger.

A Bulkshop kínálatában mostanság jelent meg a jackfruit konzerv, ami kitűnő húshelyettesítő, sokoldalúan, sokféle ízesítéssel és formában elkészíthető, bónuszként pedig igen költséghatékony hozzávaló. A képeken látható mennyiséget egyetlen konzerv felhasználásával készítettük. Kiadós, laktató étel lett belőle. Mi húspótló feltétként ettük salátával és rizzsel, de vendégváró mártogatósként is megállja a helyét. Hidegen is finom.

Ennek az ételnek az ötletét egy külföldi oldalon láttuk. A receptet nem teljes mértékben vettük át, a hozzávalókat és az elkészítés módját a saját lehetőségeinkhez igazítottuk. (Hivatkozást lásd lent.)

Hozzávalók

1 leszűrt, lecsöpögtetett jackfruit konzerv
3 közepes méretű krumpli
1 közepes méretű vöröshagyma fele / 1 fehér hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 kávéskanál hagymapor
1 mokkáskanál bors
1 kávéskanálnyi bármilyen fűszer, amit szeretünk (pl. kömény, koriander, stb.)
4 evőkanál inaktív, étkezési élesztőpor (lehet több)
himalája 

1-1.5 bögre víz
1 bögre csicseriborsóliszt
3-4 evőkanál étolaj
1 bögre rizsmorzsa (zsemlemorzsa is jó, ha nem kell, hogy GM legyen)


Elkészítés

1. Tisztítsuk meg a burgonyát, kockázzuk fel.
2. A konzervet szűrjük le, a levére nem lesz szükség. Öblítsük le.
3. A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel.
4. A hagymát az olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket.
5. Kavargassuk néhány percig, majd adjuk hozzá a jackfruitot és a krumplit.
6. Öntsük fel a vízzel.
7. Főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul és elfő a víz. Pótoljuk a vizet, ha szükséges, mert a krumpli még nem főtt meg. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá, mert a végeredmény sűrű, lé nélküli kell hogy legyen.
8. A megfőzött hozzávalókat vagy krumplinyomóval vagy darabológéppel aprítsuk durvára, nem kell, hogy pép legyen.
9. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, keverjük össze és hagyjuk a masszát kihűlni. Egyszerűbben lehet formázni, ha fél-egy órára betesszük a hűtőbe, de hűtés nélkül sem lehetetlen kroketteket formázni belőle.
10. A megformálásban nagy segítségünkre lesz a rizsmorzsa, amelyben alaposan forgassuk meg a kroketteket, ez fogja megadni, a szépen kiigazított, végső hengeres formát.
11. Egy tepsi alját béleljük ki papírral és alaposan kenjük be olajjal. A megformázott kroketteket forgassuk meg néhányszor az olajos papíron, hogy körbe, vékonyan bevonja őket az olaj.
12. 180 fokra előmelegített sütőben a rizsmorzsa pirulásáig süssük. (Nagyjából 20 perc)

A recept alapötlete az One Green Planet oldalról származik.

Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.

Jó étvágyat!





A jackfruit krokett recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                          

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés