Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Jackfruit krokett recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel vagy burger.

bulkshop magyar vallalkozas
A Bulkshop kínálatában mostanság jelent meg a jackfruit konzerv, ami kitűnő húshelyettesítő, sokoldalúan, sokféle ízesítéssel és formában elkészíthető, bónuszként pedig igen költséghatékony hozzávaló. A képeken látható mennyiséget egyetlen konzerv felhasználásával készítettük. Kiadós, laktató étel lett belőle. Mi húspótló feltétként ettük salátával és rizzsel, de vendégváró mártogatósként is megállja a helyét. Hidegen is finom.


Ennek az ételnek az ötletét egy külföldi oldalon láttuk. A receptet nem teljes mértékben vettük át, a hozzávalókat és az elkészítés módját a saját lehetőségeinkhez igazítottuk. (Hivatkozást lásd lent.)

A jackfruit krokett hozzávalói

1 leszűrt, lecsöpögtetett jackfruit konzerv
3 közepes méretű krumpli
1 közepes méretű vöröshagyma fele / 1 fehér hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fokhagymapor
1/2 kávéskanál hagymapor
1 mokkáskanál bors
1 kávéskanálnyi bármilyen fűszer, amit szeretünk (pl. kömény, koriander, stb.)
4 evőkanál inaktív, étkezési élesztőpor (lehet több)
himalája 

1-1.5 bögre víz
1 bögre (2,5 dl) csicseriborsóliszt
3-4 evőkanál étolaj
1 bögre rizsmorzsa (zsemlemorzsa is jó, ha nem kell, hogy GM legyen)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

A jackfruit krokett elkészítése

1. Tisztítsuk meg a burgonyát, kockázzuk fel.
2. A konzervet szűrjük le, a levére nem lesz szükség. Öblítsük le.
3. A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel.
4. A hagymát az olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket.
5. Kavargassuk néhány percig, majd adjuk hozzá a jackfruitot és a krumplit.
6. Öntsük fel a vízzel.
7. Főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul és elfő a víz. Pótoljuk a vizet, ha szükséges, mert a krumpli még nem főtt meg. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá, mert a végeredmény sűrű, lé nélküli kell hogy legyen.
8. A megfőzött hozzávalókat vagy krumplinyomóval vagy darabológéppel aprítsuk durvára, nem kell, hogy pép legyen.
9. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, keverjük össze és hagyjuk a masszát kihűlni. Egyszerűbben lehet formázni, ha fél-egy órára betesszük a hűtőbe, de hűtés nélkül sem lehetetlen kroketteket formázni belőle.
10. A megformálásban nagy segítségünkre lesz a rizsmorzsa, amelyben alaposan forgassuk meg a kroketteket, ez fogja megadni, a szépen kiigazított, végső hengeres formát.
11. Egy tepsi alját béleljük ki papírral és alaposan kenjük be olajjal. A megformázott kroketteket forgassuk meg néhányszor az olajos papíron, hogy körbe, vékonyan bevonja őket az olaj.
12. 180 fokra előmelegített sütőben a rizsmorzsa pirulásáig süssük. (Nagyjából 20 perc)

A recept alapötlete az One Green Planet oldalról származik.

Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A jackfruit krokett recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                        

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA