Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Inaktív élesztő por 250g

Ár:
880 Ft (693 Ft + ÁFA)

(3.520 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Az inaktivált élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B2 és B5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

Leírás

Az inaktivált vagy nemes élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. A sütőélesztő közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont inaktivált állapotban fogyasztható és a candidát támogató hatása nem érvényesül. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B2 és B5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is.
A legegyszerűbb fogyasztása: bármilyen ételbe vagy joghurtba keverve. Kész ételekre, salátákra szórjuk ízesítőként, keverhetjük turmixokba, gyümöcs-, zöldséglevekbe. Főtt és nyers ételekhez is tökéletes. Szimplán csak bele kell szórni valamibe vagy rá kell szórni valamire. Nagyon egyedi és sajtos ízhatás érhető el vele. Finom íze mellett roppant egészséges is ám. Tele van fehérjével, B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal és cinkkel.
A nemes élesztőpehely nem ugyanaz, mint a sörélesztőpehely; az inaktív étkezési élesztőpelyhet cukoroldaton speciálisan erre a célra nevelt élesztőgombákból állítják elő, míg a sörélesztő a sörgyártás egyik mellékterméke.
Ha egyszer megkóstolod, könnyen a kedvenceddé válhat. A vegán konyhában a sajtos ízek  utánzására és pótlására  használják. Gyakori, hogy a vegán konyhában tésztaszószok ízesítésére, karakteresebbé tételére. A házi készítésű vegán sajok egyik fontos alapanyaga. Kitűnő parmezánszerű és ízű növényi, tészta és kenyérételeink szórására, meghintésére alkalmas sajtpor készíthető belőle, ha összedaráljuk mandulával, kesudióval, napraforgómaggal, fokhagymaporral.. Ez a parmezánszerű és ízű alapanyag konyhánk egyik kedvence lesz.
Nem alkalmazható tészták megkelesztéséhez. Ízében is aligha van köze a hagyományos élesztőhöz.




Cikkszám: 20154

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés