Fokhagyma por, 250g
(2.600 Ft/Kg) - RAKTÁRON A fokhagyma por a fokhagymaszeletek lassú kíméletes szárításával majd őrlésével készül. Rendelkezik a fokhagyma jó tulajdonságaival, sokféleképpen felhasználható. |
|
|
|
Átlagos értékelés: |
![]() |
Leírás
A fokhagyma por természetes fehér vagy enyhén sárgás por, mely a fokhagymaszeletek lassú kíméletes szárításával majd őrlésével készült. A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik. Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője. Jelentős a kálium-, és szeléntartalma, illetve a B1-, B6-, C-, K-vitamin tartalma .
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:
- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
Konyhai felhasználása széleskörű, levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, fűszerezésére használható.
Receptek fokhagyma porral

Grillezett szejtánszeletekBorsópalacsinta
Karfiolpalacsinta
Napraforgósajt
Vegán kesucamambert
Rizsgombócok kesudiós zöldségszószban
Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék
Krumplis csicseriborsólepény
Füstös, vegán sajtkrém rúdkenyérrel
Vöröslencse palacsinta
Zöldséges kenyér gabonaliszt nélkül
Fűszeres, csicseriborsós veggie burger
Vegán kolbász
Lencsefalatok
Cordon bleu
Cikkszám: 20373
További képek


Vélemények
