Kétféle változatban sütöttük, kakaós és sima zabkekszként is elkészítettük. Mind a kettőhöz adagoltunk céklát is.
Amikor kigondoltuk ezeket a kekszeket, azt hittük, hogy mind a kakaós, mind a kakaó nélküli változatuk átütően gyönyörű lilás színű lesz. Hát nem. Talán a kakaós valamennyire. A cékla integrálódott, mondhatni felszívódott, de nem nyomtalanul, mert a kekszek belsejét puhává, ízét különlegessé tette.
A céklás keksz hozzávalói
1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehelyliszt / sima zabliszt is jó4 evőkanál eritritol / kókuszcukor / más cukor/ cukorpótló / méz
2 evőkanál lágy, de nem olvasztott kókuszzsír
A kakaós változathoz 2 evőkanál kakaó
1 bögre reszelt cékla / céklapor
2 lentojás
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna + 1 facsarásnyi citromlé
A kakaós és nem kakaós változathoz is tehetünk 2 evőkanálnyi csokicseppet, aprózott étcsokoládét (mi nem tettünk), nem rontja el.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A céklás keksz elkészítése
1. Készítsük el a lentojást két evőkanál őrölt lenmagból és 6 evőkanál langyos vízből. Hagyjuk kicsit állni, míg megkocsonyásodik.2. A lisztben morzsoljuk el a kókuszzsírt, adjuk hozzá a többi hozzávalót és kavarjuk össze. Ne gyömöszöljük, kavargassuk soká, a cékla ne engedje ki a levét. Nokedli sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha hígnak találnánk adjunk még hozzá 1-2 evőkanál zablisztet.
3. Papírral bélelt tepsiben kanállal adagoljunk belőle tetszés szerinti nagyságú halmokat. A kekszek a sütőben nagyra nőnek, ne rakjuk őket nagyon sűrűn.
4. 180 fokos sütőben 25 percig sütöttük.
5. Mi cukormázzal díszítettük.
Jó étvágyat!
A céklás kekszek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA