A tortácska a készítésekor felhasznált agaragartól megdermed, könnyen szállítható, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, uzsonnára, tízóraiként, de reggeliként is megállja a helyét. Két-három napig is eláll a hűtőben.
A képen látható tortácska mirelit áfonyával készült, de elkészíthetjük friss eperrel, málnával, szederrel
Elkészíthető aszalt áfonyából is.
Az áfonyás rizstorta hozzávalói
Az alaphoz:1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) jázminrizs
2 bögre kókusztej (kókusztejporból és vízből): 1 bögre vízhez 1 evőkanál tejport tegyünk
4 evőkanál kókuszcukor vagy barna nádcukor vagy 5 evőkanál eritritol. (A kókusz és a nádcukor a rizst kissé barnásra színezi.)
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg (elhagyható)
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 csipet só
Az áfonyás krémhez:
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 bögre kókusztej (porból)
1 bögre mirelit áfonya
vagy 1/2 bögre aszalt áfonya (ha aszaltat használunk, főzzük meg egy kicsit kevés vízben)
3-4 evőkanál kókusz- vagy nádcukor vagy 4-5 evőkanál eritritol
A rizsalap és a krém dermesztéséhez:
1 púpozott kávéskanál agaragar
1 bögre víz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
Az áfonyás rizstorta elkészítése
1. Főzzük meg a rizst a megfűszerezett kókusztejben, főzzük egészen ragacsosra, ha szükséges pótoljuk az elfőtt kókusztejet (vízzel).2. Egy bögrében keverjük kevés vízzel csomómentesre a keményítőt.
3. Forraljuk fel a kókusztejet, édesítsük meg, nagyon lassan kevergetve csurgassuk hozzá a keményítőt, várjuk meg, amíg a keverék újra felfő, vegyük le a tűzről és még fagyosan keverjük hozzá az áfonyát (ha kissé megfőzött aszalt áfonyát használunk, akkor azt).
4. Az áfonyát turmixoljuk el a keményítőben, kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükséges. Tegyük félre.
5. Készítsük el az agaragart. Az agaragar elkészítése nem nehéz, nem csomósodik, kevés is elég belőle, biztos hatással bír. 1 bögre vízhez (2.5 deciliter) 1 púpozott kávéskanál agaragart számoljunk mindig.
A vízben feloldott agaragart kíméletes tűzön forraljuk fel. Pontosan úgy viselkedik, mint a zselatin, még a szaga is hasonló melegedés közben.
6. A megmelegített agaragar felét keverjük bele alaposan a rizsalapba, a másik felét az áfonyás feltétbe.
7. Egy tortaformába először rakjuk bele a díszítést, utána öntsük rá az áfonyás masszát, végül terítsük rá a rizsalapot.
8. Tegyük egy éjszakára/néhány órára hűtőbe.
9. Borítsuk ki egy tálalótálcára.
Jó étvágyat!
Az áfonyás rizstorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | torták
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA