Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Áfonyás rizstorta recept

   

Egy könnyű, finom édesség.

Egy laktató leves után desszertként vagy egy kellemes, pihenős délutánra.

bulkshop magyar vallalkozas
A tortácska a készítésekor felhasznált agaragartól megdermed, könnyen szállítható, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, uzsonnára, tízóraiként, de reggeliként is megállja a helyét. Két-három napig is eláll a hűtőben.


A képen látható tortácska mirelit áfonyával készült, de elkészíthetjük friss eperrel, málnával, szederrel
Elkészíthető aszalt áfonyából is.

Az áfonyás rizstorta hozzávalói

Az alaphoz:

1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) jázminrizs
2 bögre kókusztej (kókusztejporból és vízből): 1 bögre vízhez 1 evőkanál tejport tegyünk
4 evőkanál kókuszcukor vagy barna nádcukor vagy 5 evőkanál eritritol. (A kókusz és a nádcukor a rizst kissé barnásra színezi.)
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg (elhagyható)
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 csipet



Az áfonyás krémhez:

1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 bögre kókusztej (porból)
1 bögre mirelit áfonya
vagy 1/2 bögre aszalt áfonya (ha aszaltat használunk, főzzük meg egy kicsit kevés vízben)
3-4 evőkanál kókusz- vagy nádcukor vagy 4-5 evőkanál eritritol

A rizsalap és a krém dermesztéséhez:

1 púpozott kávéskanál agaragar
1 bögre víz
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Az áfonyás rizstorta elkészítése

1. Főzzük meg a rizst a megfűszerezett kókusztejben, főzzük egészen ragacsosra, ha szükséges pótoljuk az elfőtt kókusztejet (vízzel).
2. Egy bögrében keverjük kevés vízzel csomómentesre a keményítőt.
3. Forraljuk fel a kókusztejet, édesítsük meg, nagyon lassan kevergetve csurgassuk hozzá a keményítőt, várjuk meg, amíg a keverék újra felfő, vegyük le a tűzről és még fagyosan keverjük hozzá az áfonyát (ha kissé megfőzött aszalt áfonyát használunk, akkor azt).
4. Az áfonyát turmixoljuk el a keményítőben, kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükséges. Tegyük félre. 
5. Készítsük el az agaragart. Az agaragar elkészítése nem nehéz, nem csomósodik, kevés is elég belőle, biztos hatással bír. 1 bögre vízhez (2.5 deciliter) 1 púpozott kávéskanál agaragart számoljunk mindig.
A vízben feloldott agaragart kíméletes tűzön forraljuk fel. Pontosan úgy viselkedik, mint a zselatin, még a szaga is hasonló melegedés közben.
6. A megmelegített agaragar felét keverjük bele alaposan a rizsalapba, a másik felét az áfonyás feltétbe.
7. Egy tortaformába először rakjuk bele a díszítést, utána öntsük rá az áfonyás masszát, végül terítsük rá a rizsalapot.
8. Tegyük egy éjszakára/néhány órára hűtőbe. 
9. Borítsuk ki egy tálalótálcára.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



Az áfonyás rizstorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  torták  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA