Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Áfonyás rizstorta recept

   

Egy könnyű, finom édesség.

Egy laktató leves után desszertként vagy egy kellemes, pihenős délutánra.

bulkshop magyar vallalkozas
A tortácska a készítésekor felhasznált agaragartól megdermed, könnyen szállítható, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, uzsonnára, tízóraiként, de reggeliként is megállja a helyét. Két-három napig is eláll a hűtőben.


A képen látható tortácska mirelit áfonyával készült, de elkészíthetjük friss eperrel, málnával, szederrel
Elkészíthető aszalt áfonyából is.

Az áfonyás rizstorta hozzávalói

Az alaphoz:

1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) jázminrizs
2 bögre kókusztej (kókusztejporból és vízből): 1 bögre vízhez 1 evőkanál tejport tegyünk
4 evőkanál kókuszcukor vagy barna nádcukor vagy 5 evőkanál eritritol. (A kókusz és a nádcukor a rizst kissé barnásra színezi.)
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg (elhagyható)
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 csipet



Az áfonyás krémhez:

1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 bögre kókusztej (porból)
1 bögre mirelit áfonya
vagy 1/2 bögre aszalt áfonya (ha aszaltat használunk, főzzük meg egy kicsit kevés vízben)
3-4 evőkanál kókusz- vagy nádcukor vagy 4-5 evőkanál eritritol

A rizsalap és a krém dermesztéséhez:

1 púpozott kávéskanál agaragar
1 bögre víz
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Az áfonyás rizstorta elkészítése

1. Főzzük meg a rizst a megfűszerezett kókusztejben, főzzük egészen ragacsosra, ha szükséges pótoljuk az elfőtt kókusztejet (vízzel).
2. Egy bögrében keverjük kevés vízzel csomómentesre a keményítőt.
3. Forraljuk fel a kókusztejet, édesítsük meg, nagyon lassan kevergetve csurgassuk hozzá a keményítőt, várjuk meg, amíg a keverék újra felfő, vegyük le a tűzről és még fagyosan keverjük hozzá az áfonyát (ha kissé megfőzött aszalt áfonyát használunk, akkor azt).
4. Az áfonyát turmixoljuk el a keményítőben, kóstoljuk meg, édesítsük, ha szükséges. Tegyük félre. 
5. Készítsük el az agaragart. Az agaragar elkészítése nem nehéz, nem csomósodik, kevés is elég belőle, biztos hatással bír. 1 bögre vízhez (2.5 deciliter) 1 púpozott kávéskanál agaragart számoljunk mindig.
A vízben feloldott agaragart kíméletes tűzön forraljuk fel. Pontosan úgy viselkedik, mint a zselatin, még a szaga is hasonló melegedés közben.
6. A megmelegített agaragar felét keverjük bele alaposan a rizsalapba, a másik felét az áfonyás feltétbe.
7. Egy tortaformába először rakjuk bele a díszítést, utána öntsük rá az áfonyás masszát, végül terítsük rá a rizsalapot.
8. Tegyük egy éjszakára/néhány órára hűtőbe. 
9. Borítsuk ki egy tálalótálcára.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



Az áfonyás rizstorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  torták  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA