Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabmuffin recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető teasütemény.

Pontosan egy muffin hiányzik a délutáni kávéhoz, teához?

Egy finom, édes, nem túl nagy, könnyű, laza sütemény, ami szinte elolvad a szájban olyan omlós?
Hát a mi muffinunk pontosan ilyen. Elkészítése könnyű. Elronthatatlan, evése abbahagyhatatlan.

Strapabíró, hurcolható, a munkahelyünkre is bevihető. Megkínálhatjuk, megörvendeztethetjük vele a kollégákat. Még egy karácsonyi munkahelyi bulin is megállja a helyét. Persze ez esetben inkább olvasztott csokival locsoljuk meg, úgy azért tényleg könnyebben szállítható.

Hozzávalók



1.5 (2,5 dl-es) bögre (kb. 170g) apróbbra őrölt zabpehely (GM, ha szükséges)
1/4 csésze barna rizsliszt
2 evőkanál burgonyakeményítő / kukoricakeményítő / tápióka
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál szerecsendió vagy kardamom
1 csipet himalája só
1 bögre almaszósz vagy egy nagyobb párolt alma
1/2 bögre növényi szirup (lehet több) / mi szőlőszirupot használtunk
1 nagy facsarásnyi citromlé
3 evőkanál csicseriborsólé / 1 tojásnak megfelelő más vegán tojás (lenmagtojás - tojás chia magból) / tojáspótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 nagy marék / 1 bögre durvára őrölt mandula / dió / aszalt áfonya / mazsola

A tetejére



1/2 csomag vaníliás puding* / olvasztott csokoládé / valamilyen hígított jam
2 dl növényi tej, ha pudinggal díszítjük (vagy a zacskón lévő leírás szerint)
A puding lazításához 1/2 bögre kókusz- vagy más növényi hab felverve (el is maradhat)
2 evőkanál eritritol vagy más fehérszínű cukor / cukorpótló
 

Elkészítés


1. Őröljük apróbbra a zabpelyhet és durvára a mandulát/diót.
2. A nedves hozzávalókat keverjük el egy tálban.
Az almaszósz ebben a süteményben a nedvességet is pótolja és kötőanyagként is funkcionál. Ha nincs kész almaszószunk, pillanatok alatt készíthetünk.
Egy nagyobb almát megtisztítunk és lereszelünk, kevergetve kissé felfőzzük. (Ki kell hűteni legalább langyosra.)
3. A száraz hozzávalókat összekeverés után adjuk a nedves hozzávalókhoz és keverjük össze.
4. Adagoljuk muffinformákba. Mi úgy adagoltuk, hogy a massza a sütőformák széléig felérjen, így nagyon szépen, púposan kinőnek a formából. Gyönyörű látvány.
5. 25 percig sütöttük előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréssel.
6. A tejére a leírás szerint, növényi tejben, cukor helyett eritritollal édesítve készítsük el a pudingot, amíg a sütemény sül.
7. Verjük fel a habot és keverjük a pudingba.
8. Díszítsük fel a süteményt.

Megjegyzés:
* 4 dl növényi tejből, 2 evőkanál kukoricakeményítőből, eritritollal édesítve, vaníliával fűszerezve készíthetünk jó állagú pudingot mi magunk is. Színezzük egy leheletnyi kurkumával.

Nézzetek meg korábban készített muffinjaink közül is néhányat.

Jó étvágyat!





A zabmuffin recept recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.                            

 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.