Burgonyakeményítő 1kg
A burgonyakeményítő nagyon jól használható sűrítésre, jó vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatjuk mártások, főzelékek, sütemények tésztáinak, desszertek, pudingok besűrítésére. Gluténmentes. |
|
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás
Burgonyakeményítő 1kg
A burgonyakeményítő elkészítéséhez a burgonyát megfőzik, majd szárított állapotban megőrlik, így keletkezik a keményítő por. A burgonyakeményítő nagyon jól használható sűrítésre, jó vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatjuk mártások, főzelékek, sütemények tésztáinak, desszertek, pudingok besűrítésére. Gluténmentes, így gluténérzékenyek számára is kitűnő alternatíva. Ha sütéshez használjuk, akkor a vele készült tészta kevésbé fog megrepedezni vagy morzsálódni, jobban egyben marad, ráadásul hosszabb ideig eltartható.
Azok, akik diétáznak vagy érzékenyek a lisztre gyakran használják diabetikus vagy gluténmentes liszttel elkeverve. A lisztérzékenyeknek sütött pékáruk egyik kedvelt alapanyaga. Sokszor a liszttel, kovásszal készülő kenyerekbe is belesütnek valamennyi burgonyakeményítőt, ezzel feljavítják a kenyér állagát és minőségét.
Receptötletek burgonyakeményítővel

Vegán tiramisu
Lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral
Gluténmentes vegán kenyér
Zabmuffin
Fahéjas csiga
Kapros kölespite
Sütőtökös csokoládés puding
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20883
További képek

