Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mangótrüffel recept

   
Sütés nélkül, gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert.

A képeken látható desszertet a Bulkshopban kapható mangópüréből kétféleképpen is elkészítettük. Egyik esetben kókuszosra, másik esetben zabpehely alapúra gyúrtuk. Mindkettő nagyon finom lett, a kókuszrajongók nagyon fogják szeretni a kókuszosat. A zabpehelyben sohasem lehet csalódni, olcsó, biztosra lehet vele menni, finom, a mangóízesítés különösen jól állt neki. Ez az édesség nem igényel sütést, lényegében elronthatatlan, hirtelen és azonnal is előállítható, hűtve és hűtés nélkül is finom. A receptben megadottakon túl, kreatívan bármivel továbbízesíthető, „saját arculatunkra” formálható.

A massza, amit készítünk nyugodtan belenyomkodható egy kisebb tepsi aljába, hűtés után jól szeletelhető, mutatós sütemény, így még a golyóbisok formálását és görgetését is megúszhatjuk.

Az elkészült trüffelgolyók / sütemények a mangó átütő színétől nagyon mutatósak, szépen tálalhatók.

A kókuszos trüffel hozzávalói:


2/3 bögre kókuszreszelék
1 nagy evőkanál kókuszliszt
1/2 bögre őrölt mandula / kesudió / mogyoró
2/3-1 bögre mangópüré + a tálaláshoz
2-3 evőkanál megolvasztott kókuszzsír
1 csipet
valamilyen őrölt, fehér cukor / cukorpótló / szirup, ha szeretnénk édesebbre
kókuszreszelék / kókusztejpor a forgatáshoz

Hozzávalók a zabpelyhelyalapú trüffelhez:

A kókuszreszelék és a kókuszliszt helyett használjunk 1 bögre zabpelyhet. Minden más azonos.



Elkészítés

A kókuszreszeléket mi egy kissé apróbbra, de nem lisztté őröltük.
Ha a zabpelyhes változatot készítjük, a zabpelyhet kissé apróbbra őrölhetjük, de semmiképpen ne lisztté.
Ha nem sziruppal édesítjük, a cukrot / cukorpótlót pici vízben, növényi tejben / mangópürében oldjuk fel, hogy a porcukor ne ropogjon a fogunk alatt fogyasztáskor.
A hozzávalókból gyúrjunk masszát, amit aztán formáljunk golyókká, de egyszerűen bele is lapíthatjuk egy tepsi aljába. Ha a masszát hígnak találjuk, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a zabos változatban zabpelyhet, ha nagyon morzsalékos lenne, tegyünk hozzá még egy kevés mangópürét.
Az elkészült golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben vagy kókusztejporban.
Locsoljuk meg alaposan mangópürével.

Jó étvágyat!





A mangótrüffel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés