Különleges,egzotikus íze mellett magas a vitamin (A-,B-,C-,E- ), és ásványi anyag tartalma (foszfor, kalcium, nátrium, vas, magnézium). Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést. Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert,antibakteriális hatású, továbbá kiváló méregtelenítő. Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.
Széles körben felhasználható: süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, fagylaltokhoz.
Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.
A keleti ételek és sajtok jó kiegészítője.
100g mangópüré átlagos tápértéke
Energia: 90 kcal
Zsír: 0 g
Amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 43 g
Amelyből cukrok: 22 g
Rost: 0,5 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 0,6 g