x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mangópite recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

Mangófagyit készítettünk, felbontottunk hozzá egy mangókonzervet, de nem használtuk el mindet, a maradék püréből készítettük a képen látható pitetölteléket.
A tésztája nagyon egyszerű: zabpehelyből és kókuszreszelékből készült, a mangótöltelék elkészítése sem bonyolult, érdemes vele megpróbálkozni, mert könnyű, ízekben nagyon gazdag, igazi finom desszert.
A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely, a gluténintoleranciával élők válasszák a sütemény elkészítéséhez azt.
A pite tésztájához használt zabpelyhes, kókuszreszelékes lisztkeverék más piteszerű tészták egyszerű, könnyen elkészíthető, nem drága, mindig kéznél lévő alapja lehet, készíthetünk belőle egyszerre többet is.

Hozzávalók

A pite tésztájához

1 bögre zabpehely / gluténmentes zabpehely

0.5 bögre kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 nagy evőkanál szilárd kókuszzsír / 5 dkg-nyi növényi margarin
1 csipet
1 kevés vanília

Hozzávalók a töltelékhez

0.5 doboznyi (lehet több) mangópüré
1 nagy evőkanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
2 kávéskanál agaragar

Hozzávalók a pite tetején lévő fehér krémhez

2 dl-nyi kókuszkrém / kókusztej
1 púpos kávéskanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
1 kávéskanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló


Elkészítés

1. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket a kávédarálóban vagy az aprítógépben őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté. Szemcsés legyen, legyenek benne darabos részek is.
2. A pitetészta hozzávalóit dolgozzuk össze. Morzsálódós, de két ujjal összecsippenthető tésztaszerűséget kapunk, amelyet terítsünk el, nyomkodjunk bele egy kisebb sütőedény aljába.
3. Süssük meg a tésztát 180 fokos sütőben 12-15 percig.
4. Míg a tészta sül, készítsük el a mangótölteléket.
A mangópürében keverjük el az agaragart és forraljuk fel 2-3 percig.
Kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a forrásban lévő mangópüréhez. Várjuk meg, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és kissé hűtsük ki.
5. A langyos mangótölteléket öntsük a kisült, kissé már kihűlt pitekéregre, tegyük a hűtőbe és várjuk meg, amíg kissé megszilárdul.
6. Készítsük el a tetején lévő bevonatot.
A kókuszkrémet / tejet a cukorral forraljuk fel.
A keményítőt kevés vízben oldjuk fel és sűrítsük be vele a krémet. Öntsük a masszát a mangótöltelék tetejére és szilárdulásig tegyük vissza a hűtőbe.

Jó étvágyat!







A mangópite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:        

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés