A magos ropogós szelet hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) szezámmag (250 ml)1 bögre tökmag
1 bögre napraforgómag
1 bögre zabpehelyliszt
3 evőkanál tápióka keményítő (másfajta keményítő is lehet, vagy magasabb keményítőtartalmú liszt)
2 kiskanál só
1 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál egész kömény (több is lehet ki hogy szereti)
2 pohár forró víz
100 ml olívaolaj (lehet több is, akkor olajosabb a szelet)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A magos ropogós szelet elkészítése
Először a szárazanyagokat egy üvegtálban összekerverjük, utána ráengedjük a forró vizet és az olajat és egyenletesre kevergetjük egy fakanállalal. Két nagyobb tepsi aljába sütőpapírt teszünk és a kenhető tésztát beleegyengetjük. A legegyszerűbb, ha kis halmokba berakjuk és a halmokat szétkenjük. Kb 0,5 cm vastag kell, hogy legyen (vagy kevesebb). Az egészet betesszük hőlégkeveréses sütőbe 180 fokra és 40 percig szárítjuk-sütjük. Akkor jó, ha kicsit megbarnul, de nem ég meg. Az illata árulkodó, de a végén vigyázni kell, mert pár perc alatt is túlsül.Jó étvágyat!


A magos ropogós szelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA