Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Magos ropogós szelet recept


Kiváló parti eledel.

A magos ropogóst pesztóval, sajtkrémmel, vagy magában is fogyaszthatjuk.

Tésztához:

1 csésze szezámmag (250 ml)
1 csésze tökmag
1 csésze napraforgómag
1 csésze zabpehelyliszt
3 evőkanál tápióka keményítő (másfajta keményítő is lehet, vagy magasabb keményítőtartalmú liszt)
2 kiskanál
1 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál egész kömény (több is lehet ki hogy szereti)
2 pohár forró víz
100 ml olivaolaj (lehet több is, akkor olajosabb a szeletke)



Először a szárazanyagokat egy üvegtálban összekerverjük, utána ráengedjük a forró vizet és az olajat és egyenletesre kevergetjük egy fakanállalal. Két nagyobb tepsi aljába sütőpapírt teszünk és a  kenhető tésztát beleegyengetjük. A legegyszerűbb, ha kis halmokba berakjuk és a halmokat szétkenjük. Kb 0,5 cm vastag kell, hogy legyen (vagy kevesebb). Az egészet betesszük hőlégkeveréses sütőbe 180 fokra és 40 percig szárítjuk-sütjük. Akkor jó, ha kicsit megbarnul, de nem ég meg. Az illata árulkodó, de a végén vigyázni kell, mert pár perc alatt is túlsül.

Jó étvágyat!

A magos ropogós szelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.