Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Szezámmag 500g

szezámmag bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
620 Ft (488 Ft + ÁFA)

(1.240 Ft/kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 23g / 100g

szezámmag sok telítetlen zsírsavat tartalmaz. Vitaminok (A-, B1-, B2-, E) és ásványi anyagok (kalciumban, kálium, foszfor, magnézium, vas) forrása.

Tahini - fehér szezámpaszta is kapható

 

Átlagos értékelés: Nem értékelt

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

A szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása. Lecitin-, szezamintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.
Olaja gazdagabb kalciumban, mint például a tehéntej, így fogyasztása fontos szerepet játszhat a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában.
Számtalan édes és sós ételféleség gazdagítható vele. Nyersen és pirítva felhasználhatjuk kenyerekben, péksüteményekben, házi süteményekben, salátákhoz, müzlikbe, panírozáshoz, szinte bármilyen ételt megszórhatunk vele. Ha a magokat kicsit megőröljük, a tápanyagai jobban hasznosulnak.
A szezám már ötezer évvel ezelőtt, az ókori Indiából is Kínán és Japánon keresztül terjedt el a mediterrán éghajlati öv országaiba. A szezámmagot az ókorban is mindenhol ismerték és nagyra becsülték. Ma már Ázsia, Afrika, Közép- és Dél-Amerika trópusi éghajlatú országaiban igen elterjedt a termesztése.
A szezámmagot az összetevői rendkívül értékes táplálékká teszik.
Már az ókorban is gyógyhatásúnak tartották; általános gyengeség, szívelégtelenség, epe és májbántalmak gyógyítására használták.

 

100 gramm szezámmag tápértéke:

Energia KJ-ban: 2710    
Energia Kcal-ban: 656    
Zsír: 60g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,7g    
Szénhidrát: 2,1g    
 - amelyből cukor: 1,6g    
Fehérje: 23g    
Só: 0,03g    
 

Receptek szezámmaggal

Szezámmagos sós ropogós
Szezámvaj
Kendermagos humusz eperhab desszerttel
Reggeli kása gazdagon 
Körte szezámbundában

 

Szezámsó

Mivel a konyhában a sót naponta használjuk, érdemes szezámsót készítenünk.
Száraz serpenyőben külön-külön pirítsunk meg 1 evőkanál sót, majd 14 evőkanál szezámmagot. Amikor pattogni kezd, azonnal vegyük le a tűzről. A sóval összekeverve mozsárban pépesítsük.

 
Cikkszám: 20042

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés