x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kölespuding meggylekvárral recept


A múltkor nagyobb adag kölest főztünk, abból eltettünk 1,5 bögrényit a hűtőbe és csak két nap múlva használtuk fel. Egy nagyon finom kölespudingot készítettünk belőle, az éppen akkor elkészült meggylekvárunkkal díszítettük. 

Kölespuding meggylekvárral 3-4 személynek


Hozzávalók

A világ legegyszerűbb lekvárjához

1 kg kimagozott meggy
1 picit púpozott kávéskanál citruspektin
4 evőkanál (vagy ízlés szerint) eritritol vagy más a Bulkshopban kapható cukor. A barna nádcukor és a kókuszcukor a lekvárunkat picit barnásra színezi.
Lehet bele egy-egy fél mokkáskanál fahéjat, szegfűszeget tenni. (Mi nem tettünk).



Elkészítés

A kimagozott meggyhez keverjük hozzá a hozzávalókat.
A kezünkkel vagy géppel nyomkodjuk alaposan össze, de ne nagyon, éppen csak, hogy levet eresszen.
A masszát úgy ahogy van töltsük nyersen befőttes üvegbe. Jól zárjuk le.
A megtöltött üveget állítsuk bele nyakig egy fazék vízbe és tegyük fel a tűzhelyre forrni. A forrástól számított 20 percig rotyogtassuk takaréklángon.
A főzővízben hagyjuk kihűlni az üvegeket.

Hozzávalók a kölespudinghoz


1,5 bögre főtt köles
2/3 bögre növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 nagyon púpozott kanál kukoricakeményítő
3 evőkanál eritritol (lehet több is), lehet más a Bulkshopban kapható cukor is
1 kis kanál vanília (nekünk csak aroma volt)
Vegetáriánusoknak 1 tojás sárgája
Vegánoknak 1/2 mokkáskanál kurkuma
1 pici csipet

A köles elkészítése (rövid videó)



Elkészítés


1. Főzzük meg a pudingot.
Ha kókusztejben főzzük, ehhez készíthetünk kókusztejporból is tejet. 2/3 bögrényi vízben keverjünk el 1 nagy evőkanál tejport.
Forraljuk fel a megcukrozott tejet.
Pici hideg tejben oldjuk fel a kukoricakeményítőt.
Ha a tej felforrt állandó keverés mellett csurgassuk bele a feloldott keményítőt.
Tegyük hozzá a vaníliát és sűrűsödésig főzzük a pudingot.
Vegetáriánusok azonmód forrón keverjék bele 1 tojássárgáját (erősen kell keverni, hogy ne csomósodjon)
Vegánok színezzék a pudingjukat kurkumával.
Hűtsük ki a pudingot.
2. A kihűlt kukoricapudingot keverjük a főtt köleshez.
3. Kóstoljuk meg, ízesítsük, cukrozzuk, mi tettünk bele egy csipet sót.
4. Rétegezzük a tálalóedénybe a kész kölespudingot és a meggylekvárt.

Öröm ránézni, hát még enni!

Jó étvágyat!



A kölespuding meggylekvárral recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés