Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kölespuding meggylekvárral recept

   
A múltkor nagyobb adag kölest főztünk, abból eltettünk 1,5 bögrényit a hűtőbe és csak két nap múlva használtuk fel. Egy nagyon finom kölespudingot készítettünk belőle, az éppen akkor elkészült meggylekvárunkkal díszítettük. 

bulkshop magyar vallalkozas

Kölespuding meggylekvárral 3-4 személynek
 

A meggylekvár hozzávalói 

1 kg kimagozott meggy
1 picit púpozott kávéskanál citruspektin
4 evőkanál (vagy ízlés szerint) eritritol vagy más a Bulkshopban kapható cukor. A barna nádcukor és a kókuszcukor a lekvárunkat picit barnásra színezi.
Lehet bele egy-egy fél mokkáskanál fahéjat, szegfűszeget tenni. (Mi nem tettünk).


 

A meggylekvár elkészítése

A kimagozott meggyhez keverjük hozzá a hozzávalókat.
A kezünkkel vagy géppel nyomkodjuk alaposan össze, de ne nagyon, éppen csak, hogy levet eresszen.
A masszát úgy ahogy van töltsük nyersen befőttes üvegbe. Jól zárjuk le.
A megtöltött üveget állítsuk bele nyakig egy fazék vízbe és tegyük fel a tűzhelyre forrni. A forrástól számított 20 percig rotyogtassuk takaréklángon.
A főzővízben hagyjuk kihűlni az üvegeket.

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

 

Hozzávalók a kölespudinghoz


1,5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) főtt köles
2/3 bögre növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 nagyon púpozott kanál kukoricakeményítő
3 evőkanál eritritol (lehet több is), lehet más a Bulkshopban kapható cukor is
1 kis kanál vanília (nekünk csak aroma volt)
1/2 mokkáskanál kurkuma
1 pici csipet

A köles elkészítése (rövid videó)


 

A kölespuding elkészítése

1. Főzzük meg a pudingot.
Ha kókusztejben főzzük, ehhez készíthetünk kókusztejporból is tejet. 2/3 bögrényi vízben keverjünk el 1 nagy evőkanál tejport.
Forraljuk fel a megcukrozott tejet.
Pici hideg tejben oldjuk fel a kukoricakeményítőt.
Ha a tej felforrt állandó keverés mellett csurgassuk bele a feloldott keményítőt.
Tegyük hozzá a vaníliát és sűrűsödésig főzzük a pudingot.
Vegetáriánusok azonmód forrón keverjék bele 1 tojássárgáját (erősen kell keverni, hogy ne csomósodjon)
Vegánok színezzék a pudingjukat kurkumával.
Hűtsük ki a pudingot.
2. A kihűlt kukoricapudingot keverjük a főtt köleshez.
3. Kóstoljuk meg, ízesítsük, cukrozzuk, mi tettünk bele egy csipet sót.
4. Rétegezzük a tálalóedénybe a kész kölespudingot és a meggylekvárt.

Öröm ránézni, hát még enni!

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A kölespuding meggylekvárral recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA