Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Édes bulgur grillezett körtével recept


A bulgur édesen is elkészíthető és nagyon finom. Mi a receptben leírt édes ételt sütemény helyett, második fogásként, desszertként ajánljuk vegánokak és vegetáriánusoknak, de nem fognak csalódni benne a mindenevők sem.

A körte nálunk egész évben kapható és nem is drága gyümölcs, ez a receptben leírt grillezett változat különleges is és nagyon finom is.

Az alábbi receptben leírt étel elkészíthető kuszkuszból, rizsből, kölesből, hajdinából, quinoából is.

A recept alapján elkészíthető étel várható költségei: 700 - 750 Ft
A költségek hozzávetőlegesek, mivel a hozzávalókat nem patikapontossággal adtuk meg.

Hozzávalók 2 fő részére főételként vagy 4 fő részére desszertként

2 dl növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1/2 bögre bulgur (A bulgurról bővebben: http://konyhalap.hu/bulgur/)
2 evőkanál goji bogyó
2 evőkanál  mazsola
8 szem aszalt, mag nélküli datolya
2 evőkanál kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukor is jó
2 körte
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, vanília, kardamom, gyömbér, bármi, amit szerettek, mindenből egy pici



Elkészítés

A bulgur elkészítésének alapreceptje

Kókusztej elkészítését lásd itt

1.  A bulgurt 1 csésze kókuszcukorral édesített növényi tejben, a megmosott mazsolával együtt főzzük meg és pihentessük 10 percet lefedve, hogy minden tejet magába szívjon.
2. A gojit és a datolyát mossuk meg folyó víz alatt alaposan. A datolyát konyhai ollóval vágjuk apróbb csíkokra.
3. A gojit és az aprított datolyát keverjük a még meleg, de már nem forró főtt bulgurhoz, ha akarunk fűszereket használni azt is most adjuk a pihenő bulgurhoz. Pihentessük tovább.
Amíg a bulgur dagadozik, ízesedik készítsük el a körtét.
4. A körtéket mossuk meg, szeleteljük vastagabb szeletekre és máris rakhatjuk az előmelegített grillserpenyőbe. Vigyázzunk rá, törődjünk vele, hogy ne égjen meg, viszont szép csíkos, kellően karamellizálódott legyen.
Nagyon jó minőségű, márványbevonatos grillserpenyőt tudunk vásárolni a Bulkshop üzletben is.
5.Tálaljuk a bulgurral.

Költségek részletesen:

2 dl növényi tej (mi kókusztejet használtunk) - kb.140 Ft
1/2 bögre bulgur, 15 dkg - 90 Ft
2 evőkanál goji bogyó, 1-2 dkg - 80 Ft
2 evőkanál mazsola, 4-5 dkg - 50 Ft
8 szem aszalt, magc nélküli datolya, 3-4 dkg - 40 Ft
2 evőkanál kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukor is jó - 70 Ft
2 körte, 0,5 kg - 200 Ft
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, vanília, kardamom, gyömbér, bármi, amit szerettek, mindenből egy pici - 50 Ft

Jó étvágyat!




Az édes bulgur grillezett körtével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés