Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Csokoládés mangókrém recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán pohárkrém. Délutáni kávéhoz, ebéd utáni desszertként egyaránt ajánlani tudjuk ezt a nagyon könnyű, kétféle krém ötvözésével készült édességet.

A mangópüréből készült krém önmagában is megállja a helyét, így csokikrémmel megfejelve igazi ízbomba.

Hozzávalók 4 adaghoz

Hozzávalók a mangókrémhez:
1 doboz (4 deciliter) kókuszkrém
3 teáskanál agar agar
1 bögre mangópüré (konzervből)
2-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló, attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre

Hozzávalók a csokikrémhez
1 kókuszkrém sűrű része / Megle növényi cukrászhab
1 evőkanál kakaó
1 tábla étcsokoládé (kapható boltjainkban)



Elkészítés

A mangókrém elkészítése:
A kókuszkrémben keverjük el a három kávéskanál agar agart. Forraljuk 1-2 percig a keveréket, mert az agar agar így tudja majd kifejteni szilárdító hatását.
A felforralt kókuszkrémbe keverjünk bele 1 bögre mangópürét.
Kóstoljuk meg, ha szeretnénk édesebbre mindenképpen valamilyen fehér cukorral/cukorpótlóval ízesítsük, nehogy a barna cukor elszínezze a krémet.
Hagyjuk hűlni, langyosan adagoljuk poharakba, kelyhekbe. Tegyük a hűtőbe hűlni, amíg elkészítjük a csokikrémet.

A csokikrém elkészítése:
Verjük fel a kókuszkrém sűrű részét, amennyire csak tudjuk habbá.
Ha növényi cukrászkrémet használunk, akkor abból készítsünk habot.
Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez.
A felvert habba keverjünk bele 1 evőkanál kakaót és egy tábla olvasztott csokoládét.
Az elkészült csokikrémet adagoljuk a megszilárduló mangókrémre.
Díszítsük a megmaradt habbal, csorgassunk rá mangópürét.

Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!

Mangómuffin recept
Mangótrüffel recept
Mangópuding recept 

Jó étvágyat!




A csokoládés mangókrém recept 
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés