x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Vegán farsangi fánk recept

   
A képen látható pillekönnyű, lazaszerkezetű fánkokat a farsangi szezonhoz illeszkedve vegán olvasóink kedvéért sütöttük. Az elmúlt évben több gluténmentesen is elkészíthető fánk receptjét osztottuk meg veletek, ezek linkjét a bejegyzés végén megtaláljátok. Azokat is nézzétek és süssétek meg az idén is.

Az idei fánkunk nem gluténmentes változat, viszont tojás és tejtermék nélkül is elkészíthető.

Már régóta szerettünk volna néhány, a kereskedelemben kapható, a vegán konyhában is jól használható tojáspótlót kipróbálni, hiszen a szokásos, leggyakrabban használt lentojással, banánnal, almavelővel stb. sem lehet mindent jól elkészíteni. A kipróbált tojáspótló nagyon jól működött, a tészta szellős, laza, pufi lett tőle. Érdemes lenne a Bulkshop árukínálatába is felvenni.

10 darab fánk hozzávalói

30 dkg liszt (mi nagyis süteménylisztet használtunk)
1/2 csomag élesztő
2.3 dl langyos növényi tej
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál cukor / barna cukor / kókuszcukor
1 csipet
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 kávéskanál Orgran tojáspótló por + 4 evőkanál víz
Napraforgó-, olíva-, rizs- vagy kókuszolaj a sütéshez



Elkészítés

1. A választott cukrot a növényi tejben oldjuk fel.
2. Kevés cukros tejben az élesztőt futtassuk fel.
3. A tojáspótló port a vízben oldjuk fel.
4. A lisztet mérjük ki. A kókuszzsírt olvasszuk fel.
5. A kókuszzsír kivételével a hozzávalókból gyúrjunk rugalmas, formázható tésztát és alaposan dagasszuk meg úgy, hogy a kókuszzsírt apródonként adagoljuk hozzá és dagasztjuk bele.
6. Amikor a tészta sima és szinte hólyagos a kidolgozástól, tegyük meleg helyre és kelesszük duplájára. Ez legalább 30 percnyi idő, függ a kelesztés körülményeitől is.
7. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1.5 cm-nyi magasra és szaggassuk ki.
8. Ismét hagyjuk pihenni 20 percet, amíg újra megkel.
9. Jó meleg olajban süssük ki. A sülés félidejében a fánkokat fordítsuk meg.
10. Díszítsük, mi felhígított baracklekvárral tálaltuk, de utólag megállapítottuk, hogy a lekvárt kár volt felhígítani.

Nézzétek meg gluténmentesen elkészíthető fánkjaink receptjét is.

Sütőben sült gluténmentes, vegán fánk 
Vegán, gluténmentes hagyományos farsangi fánk 
Gluténmentes farsangi fánk sütőben és olajban sütve 
Gluténmentes farsangi fánk sütőben sütve 

Jó étvágyat!





A vegán farsangi fánk recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés