Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Gluténmentes farsangi fánk sütőben sütve recept


Ezzel a fánkkal azokat szeretnénk megörvendeztetni, akik vagy egészségügyi vagy elvi okokból zsírszegényen táplálkoznak és nem akarnak olajban sült ételeket fogyasztani.

A fánkocskákat fánksütő formában sütöttük, de bármilyen kerek sütőformában elkészíthetők. (Ez esetben az ujjunkkal/fakanál nyelével fúrjunk a kisült fánkok közepébe, díszítés előtt lyukat.)

A fánk elkészítése nagyon egyszerű, a kevés hozzávalóból kicsit süteményszerű, nagyon ízletes fánkok sülnek.

A fánktészta más sütemények alapjául is szolgálhat, piskótaszerű sütemények alapja lehet, keverhetünk bele aszalt gyümölcsöket, nem túl leveses gyümölcsöket is.

Az elkészült fánkok
gluténmentesek
tehéntej mentesek
répacukor mentesek

Várható, hozzávetőleges költségek: 460-480 Ft

Hozzávalók 14 kisebb fánkhoz

7 dkg rizsliszt (4 evőkanál)
5 dkg gesztenyeliszt (3.5 evőkanál)
1 tojás
körülbelül 2/3 bögrényi kókusz vagy más növényi tej
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál őrölt eritritol
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
olaj a forma kikenéséhez
lekvár, étcsoki, nutella / bármi, amit szeretünk a tálaláshoz

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A hozzávalókból készítsünk egy sűrű, nokedliszerű, nem formázható tésztát.
2. A tésztamasszát adagoljuk a kiolajozott fánksütő formákba. A fánkok sütés közben duplájukra nőnek, ezt kalkuláljuk be az adagolásnál.
3. 12 percig sütöttük 180 fokos hőmérséklet mellett. Kivétel előtt tegyünk egy tűpróbát. A fánkokat ne süssük túl, mert a rizsliszt és a zsírtalanság miatt hamar kiszáradnak, de a sütési idő függ attól is, hogy a formába mennyi tésztát adagoltunk.
4. Díszítsük kedvünk szerint, mi vaníliapudinggal ettük.

Várható költségek részletesebben

7 dkg rizsliszt (4 evőkanál) 30 Ft
5 dkg gesztenyeliszt (3.5 evőkanál) 190 Ft
1 tojás 40 Ft
körülbelül 2/3 bögrényi kókusz vagy más növényi tej 100 Ft
3 dkg (1.5 evőkanál) őrölt eritritol 50 Ft
egyéb 50 Ft

Jó étvágyat!




A gluténmentes farsangi fánk sütőben sütve recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.