Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Tahinikrém zabropogóssal recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető vendégváró.

Kevés munkával, kevés hozzávalóból készítettük a képeken látható vendégváró nassolnivalókat. Néha a legegyszerűbb ételek a legkapósabbak, legfinomabbak. A zabropogós önmagában is megállja a helyét, nagyon finom, ropogós, a bolti ropit vagy más apró, sós rágcsálnivalókat is ki lehet váltani vele. A tahinikrém sokoldalúan felhasználható, mártogatósnak, tésztaszószként, salátaöntetként, burgerek díszítőjeként és ízesítőjeként egyaránt felhasználható.

Hozzávalók a tahinikrémhez

1/2 bögre áztatott kesudió
3 evőkanál tahinipaszta
1 nagy facsarásnyi citromlé
annyi zöldséglé vagy rizskrém / növényi tej, hogy jól vigye a turmix (kb. 1-1.5 dl)
, ha szükséges

---
Tahini, vagyis szezámpaszta

A tahini pirított és finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet egy kevés olívaolaj segítségével kevernek megfelelő állagúra, és elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
Mivel a tahini egyetlen alkotóeleme a szezámmag, ezért tápanyag és vitamintartalma is hasonló ahhoz, viszont nagy előnye, hogy azok felszívódása sokkal hatékonyabb a magok megőrlése miatt.
Számos egészséges tápanyagot tartalmaz, dióízű paszta, sokféleképpen fogyasztható.
A tahini-ről bővebben olvashatsz itt

---

Elkészítés

A fenti hozzávalókat turmixoljuk össze, annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy sűrű, nehezen folyós krémet kapjunk. Minden turmix más, kinek-kinek magának kell eldöntenie, hogy milyen sűrűségű pépet képes a gépe megturmixolni. Keverő-darabológépben is elkészíthető a krém, de az esetben nem lesz olyan tükörsima a krémünk.

A zabropogós hozzávalói

2 bögre zabpehely
(A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely, a gluténintoleranciával küzdők használják azt.)
1 kis közepes reszelt cukkini
2 evőkanál szilárd kókuszzsír / növényi margarin
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál sütőpor / 1 kávéskanál szódabikarbóna + egy facsarásnyi citromlé
1 mokkáskanál fokhagymapor
1/2 kávéskanál só / esetleg több


Elkészítés
1. A zabpelyhet őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté. Azt is megtehetjük, hogy 1 bögre zabpehelylisztet és egy bögre aprószemű zabpelyhet vegyítünk, de az első variáció kellemesebb konzisztenciát ad.
2. Az őrölt zabpehelyben morzsoljuk el a kókuszzsírt.
Adjuk hozzá a reszelt cukkinit, a sót és a fűszereket. Először úgy tűnik, mintha száraz lenne a keverék, de kevés nyomkorászás után a cukkini levet ereszt és összeáll a tészta. Ne gyötörjük agyon, éppen csak összeálljon.
3. Egy papírral bélelt, hagyományos nagyságú tepsiben terítsük szét a masszát vékonyan és 180 fokos sütőben süssük 15 percig, amíg a teteje megpirul. Vegyük le a hőmérsékletet a lehető legalacsonyabbra, ahol a tészta már nem sül, csak szárad. (50 fok). Szárítsuk ropogósra, szinte zörgősre.

Jó étvágyat!







A tahinikrém zabropogóssal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:              

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés