Ne dobjuk ki a maradékot!
A maradék, hervadó félben lévő, ide-oda rakosgatott, elfogyni nem akaró, főtt rizs hasznosításának egy kitűnő, ízletes, mutatós módja. Természetesen frissen főtt, kihűtött rizsből is elkészíthető.
Elkészíthető más integrálható zöldségekkel is, de a szintén nem kapós spenót ételbe való csempészésének is nagyon jó módja. Elkészülte után, különféle vegán szószokkal, „majonézzel, sajtmártással” meglocsolva, salátával körítve finom, dekoratív étel tálalható, az egyébként elég kommersz hozzávalókból.
A rizslabdák serpenyőben, olajon is kisüthetők, de mi - mint mindig - a kevésbé zsíros változatot, a sütőben sütést választottuk.
Hozzávalók 10-14 sült spenótos rizslabdához
2 bögrényi (1 bögre = 2,5 dl) főtt rizs
1 bögrényi főtt vagy lecsöpögtetett mirelit spenót
2/3 bögrényi csicseriborsóliszt
1/2 bögrényi őrölt mandula / 2 evőkanál kendermag / 1/2 bögrényi napraforgómag
1 evőkanálnyi / ha szeretjük esetleg több / inaktív élesztő
1 kávéskanál só / ízlés szerint
1 nagy facsarásnyi citromlé
bármilyen fűszer, amit kedvelünk
Az öntethez:
fél bögre kesudió / napraforgó
1-2 facsarásnyi citromlé
só
1 kávéskanál inaktív élesztő (elhagyható)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A sült spenótos rizslabdák elkészítése
1. A sütőt melegítsük elő.2. A spenótot daraboljuk fel apróra vagy, ha mirelitet használunk csepegtessük le.
3. Minden hozzávalót keverjünk jól össze, pihentessük 20 percet.
4. Készítsünk belőlük tenyérnyi vagy kisebb labdákat.
5. A tepsit kissé beolajozott sütőpapírral béleljük ki, a rizslabdákat helyezzük el és süssük nagyjából 20 percig.
Vegán kesudiós öntettel*, vegán joghurttal, csípős csiliszósszal tálalhatjuk.
*Fél bögre kesudiót / napraforgót turmixoljunk össze 2 facsarásnyi citrommal és fél bögre vízzel, sóval, esetleg kiskanálnyi inaktív élesztővel (ha szeretjük).
Jó étvágyat!
A sütőben sült spenótos rizslabdák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA