Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Nektarinos krémpite recept

Nektarinos krémpite recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú    Nektarinos krémpite recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú

Igazi gyümölcsös finomság

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető desszertsütemény.

bulkshop magyar vallalkozas
A képen látható krémpite ízesítéséhez az augusztusi hónap egyik igen értékes és finom szezongyümölcsét, a nektarint használtuk. A pite kérgébe belegyúrtuk, krémjébe belekevertük, a tetejét a lekvárjával és felszeletelt, grillezett darabjaival díszítettük. Ezt a kissé rusztikus kinézetű pitét mindenki, aki csak megkóstolta nagyon szerette, bár a nagyobbik pitesütő formában sütöttük hamar elfogyott, a kóstolók kívánságlistára tették a folytatását. Próbáljátok ki ti is. Megéri a fáradságot, zsebeljétek be ti is az elismerést érte.


Hozzávalók

2 bögre apró szemű zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)
1 bögre áztatott kesudió / más dió vagy magféle
1 bögre magozott datolya beáztatva
2 + 2 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
1/2 csomag / 1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
1 evőkanál kókuszcukor / más karamellizálódó cukor
8 darab nektarin (6 darab felkocázva a lekvárhoz, 2 darab holdalakú szeletekre vágva a díszítéshez)
0.5 liter növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 evőkanál kukoricakeményítő / 1 tasak vaníliás pudingpor + 1 púpozott kávéskanál keményítő a lekvárhoz
1 púpozott kávéskanál agaragar
Fűszerek: 1-2 kávéskanál vaníliakivonat a krémbe, esetleg mokkáskanál kardamom
fél citrom leve

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


Elkészítés

1. Áztassuk be a datolyát és a kesudiót forró vízbe egy órányi időre.
2. A lekvár elkészítése: 6 darab kockára vágott nektarinból főzzünk lekvárt kevergetve, pár perc alatt. Az utolsó pillanatban hintsük meg a kukoricakeményítővel, kavarjuk össze és várjuk meg, amíg besűrűsödik kissé. Kóstoljuk meg, ha nem tartjuk elég édesnek a lekvárt, kavarjuk bele 1-2 evőkanál eritritolt vagy más cukorféleséget. Tegyük félre.
3. Készítsük el a sütemény kérgét.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A kesudiót kissé aprítsuk össze, de ne pépesre.
A datolyát szűrjük le.
Adjuk össze az aprózott kesudiót, a zabpelyhet és a leszűrt datolyát, a kezünkkel vagy géppel alaposan keverjük össze. Keverés közben keverjünk bele két evőkanállal az elkészült lekvárból, keverjük hozzá a sütőport és a sót is.
Kóstoljuk meg, esetleg édesítsük. Jól formázható, a piteformába könnyedén benyomkodható, rusztikus állagú tésztát kell hogy kapjunk, amelyet szép türelmesen, a széleket elegyengetve, a forma peremére felnyomkodva egyengessünk el a piteformában.
25 perc alatt süssük a képen láthatónál kissé világosabbra.
Vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
4. A krém elkészítése:
Egy kevéske tejben oldjuk fel az agaragart és feloldás után adjuk a tejhez.
Kicsi tejben oldjuk fel a keményítőt vagy a pudingport, ha azt használunk.
A tejet az agaragarral együtt tegyük fel forrni és forraljuk legalább két percig, mert az agaragar csak főzés után tudja kifejteni zselésítő hatását. A pitekrémet az agaragar fogja vághatóvá zselésíteni.
Keverjük bele a forrásban lévő agaragaros tejbe a feloldott keményítőt, várjunk a besűrűsödésig.
Vegyük le a tűzről és keverjünk be annyi lekvárt, hogy a díszítéshez még maradjon.
Ne turmixoljuk össze, hagyjuk, hogy a krémben gyümölcsdarabok maradjanak.
Kóstoljuk meg. Édesítsük, ha szükséges, alaposan keverjük el benne a vaníliát és a kardamomot, ha használunk. Várjuk meg, amíg langyosra, de nem hidegre hűl.
5. Rétegezzünk egy keveset a pite aljára a félretett lekvárból.
Halmozzuk rá a krémet, a krém tetejét is kenjük meg vékonyan lekvárral.
A hold alakúra szeletelt nektarinokat mártsuk citromlébe, hogy ne barnuljanak. Szórjunk rá egy evőkanál kókusz- vagy más karamellizálódó cukrot, esetleg grillezzük meg a szeleteket (grillezés nélkül is jó), díszítsük vele a piténk tetejét, szórjunk rá durvára őrölt kesudiót.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Nektarinos krémpite recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú

Nektarinos krémpite recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú

Nektarinos krémpite recept vegán bulkshop plantbased növényi alapú

A nektarinos krémpite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: piték  |  édességek, desszertek  

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés