Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Fekete burgerek recept

vegán fekete burgerek recept bulkshop plantbased növényi alapú    vegán fekete burgerek recept bulkshop plantbased növényi alapú

Tápláló - szénhidrátszegény - rostban és fehérjében gazdag

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető burger vagy köretfeltét.

bulkshop magyar vallalkozas
A képen látható fekete, de legalább is nagyon sötét színű burgerek nem azért ilyen színűek, mert megégettük őket. Színüket a felhasznált rendkívül tápláló és egészséges hozzávalóktól nyerik.

Alapösszetevőként használtuk bennük a feketebabot, a feketerizst és a siitake gombát.
A feketerizs, a feketebab és a siitake egyaránt bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban igen gazdagok, szénhidrátokban viszont szegény élelmiszerek. A feketebab az egyik legmagasabb fehérjetartalmú növény. Glikémiás indexe mindössze 36.
A fekete bab és a fekete rizs színét is a magas antocianin tartalom adja, csak úgy, mint például a cékla vagy a lila káposzta színét. Ezek az élelmiszerek igen magas antioxidáns tulajdonsággal bírnak, védik az egészségünket, segítenek a betegségek leküzdésében.
Kutatások igazolják a siitake gomba immunrendszerünkre gyakorolt jótékony hatását.
Mind a három növény fogyasztása belefér a fogyókúrázók és a diabéteszesek étrendjébe. Tápanyagösszetételük alapján helyet kell, hogy kapjanak a vegánok, vegetáriánusok és az egészségre törekvők táplálkozásában.
 

A fekete burger hozzávalói

(4 gigantikus méretű vagy 8 kisebb)

1 feketebab konzerv leszűrve
1 bögre (2,5 dl) főtt fekete rizs
1/2 csomag szárított siitake gomba áztatva, párolva
2-3 gerezd fokhagyma apróra szeletelve
1 közepes lilahagyma apróra szeletelve
1 facsarásnyi citromlé
1 evőkanál inaktív étkezési élesztő
2 kávéskanál édes chiliszósz
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál kókusz- vagy barna cukor
2 kávéskanálnyi tahini
2 evőkanál szezámolaj / olívaolaj masszába
1 csipet fekete bors
3/4 kávéskanál (több, kevesebb)
1 bögre apróbbra őrölt GM zabpehely / GM morzsa / pankó morzsa
1-2 evőkanál étolaj a tepsi kikenéséhez
1 evőkanál étolaj a gomba párolásához

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A burger elkészítése

1. A rizst és a siitake gombát jó, ha előző este beáztatjuk. Az áztatás lényegesen lerövidíti a főzési idejüket.
2. Másnap reggel mindkettőt szűrjük le.
3. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, 15 percnyi idő alatt főzzük meg. Főzés után takarjuk le, hogy elszívja a felesleges vizet. Várjuk meg míg lehűl.
4. A gombát egy háztartási olló segítségével vágjuk apróbb csíkokra, a kemény szárakat dobjuk el.
5. A gombát pároljuk meg kevés olajon, időnként egy kevés vizet öntsünk hozzá, hogy le ne égjen.
(5-6 perc)
6. Bontsuk fel a babot, szűrjük le, a konzervlére nem lesz szükségünk.
7. Aprítsuk fel a hagymaféléket.
8. Keverjünk össze minden hozzávalót és botmixer segítségével törjük a masszát darabosra, semmiképpen ne péppé.
10. Formáljunk belőle 4 nagy vagy több kisebb burgert és tegyük papírral bélelt kiolajozott tepsire.
11. Süssük 35-40 percig 180 fokos sütőben.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

vegán fekete burgerek recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán fekete burgerek recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán fekete burgerek recept bulkshop plantbased növényi alapú

A fekete burgerek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   NÖVÉNYI FEHÉRJÉK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA