Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Eperszem keksz recept

   

Friss eper + mandulaliszt = finom eperszem keksz

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető keksz.

bulkshop magyar vallalkozas
Friss eperből és mandulaliszt felhasználásával készítettük a képen látható kekszeket.


12 darab keksz elkészítéséhez mindössze egyetlen bögre mandulalisztet használtunk. Igaz, hogy a mandulaliszt nem a legolcsóbb hozzávaló, de ebben a formában kiadós, kényeztető, ellenállhatatlan. Kényeztessük magunkat néha.

Hozzávalók kb. 12 darab eperszem kekszhez

1 csésze mandulaliszt
2-3 evőkanál növényi szirup / pl. karobszirup, agavé szirup, saját készítésű
2 evőkanálnyi olvasztott kókuszolaj
1 kávéskanál vanília
csipet

Hozzávalók az eperdzsemhez

10 dkg eper
1 evőkanál eritritol / fehér cukor, cukorpótló, kókusz- vagy barna cukor
1 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Elkészítés

1. A hozzávalókból gyúrjunk tésztamasszát. Ha nehezen áll össze, tegyünk még hozzá kevés szirupot.
2. Formáljunk belőle golyókat.
3. A golyókat helyezzük papírral bélelt tepsire, egymástól távol helyezve, mert a golyók ellapulnak és összenőnek sütés közben. Minden egyes golyó tetejét enyhén nyomjuk le.
4. Süssük 12-16 percig 180 fokos sütőben. Rövidebb idő alatt világosabbra sülnek. 16 perc alatt kissé megbarnulnak. Így is megfelel, úgy is finom. Amikor a sütőből kivesszük, még puhának tűnnek, de a továbbiakhoz pontosan erre a puha állagra van szükségünk.
5. Amikor a sütőből kivettük a kekszeket és még puhák, egy kiskanál fejével nyomkodjunk bele egy-egy mélyedést minden keksz közepébe. (Lásd a képet.)
Hagyjuk a kekszeket hűlni, amíg a dzsemet elkészítjük.
6. Az epret megmosás után karikázzuk fel, szórjuk meg a választott cukorféleséggel és lassú tűzön kavargatva készítsünk belőle 5-6 perc alatt dzsemet. Főzés közben a nagyobb eperdarabokat nyomkodjuk kicsit széjjel.
6. Nagyon kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és egy kissé sűrítsük be vele az eperdzsemet.
7. Hagyjuk a dzsemet is kihűlni, utána töltsük a kekszek mélyedésibe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház







Az eperszem keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan     zabos meggyes sütemény bulkshop    

MÉG TÖBB RECEPT ITT: édességek, desszertek  |  KEkszek

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés