Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Almás diós zabkenyér recept

Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Tápláló, ízgazdag csemege

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.


VEGÁN, GLUTÉNMENTES RECEPT

SÜTÉSI IDŐ: 40PERC  |  ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC

KÖNNYEN ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ

Ez a sütemény könnyedén a család kedvencei közé kerül, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. 

Muffin vagy pite formában kisebb adagokban is elkészíthető. Nagyon finom dióval, de mi már próbáltuk napraforgómaggal is, ami szintén különleges ízvilágot kínál. A tészta omlós, nem száraz, tápanyagdús, ízgazdag, könnyen szeletelhető, néhány napig jól eláll.

A tetejét díszíthetjük vegán csoki krémmel vagy növényi habbal.

TIPPEK:

Tojás helyett lentojást és almapépet tettünk bele, ez a kombináció biztosítja a jól szeletelhetőséget és azt, hogy a sütemény szeleteléskor nem morzsálódik. Vegán tojáspótlóval is megsüthető, de a rendkívüli ízgazdagságához hozzájárul az almapüré is, azt ne hagyjátok ki.
További tojás alternatívákat találtok a tojáshelyettesítők kisokosunkban

 

Hozzávalók egy nagy kenyérformához

 
 

Zabkenyér elkészítése

 

  • Az almaszósz elkészítésével kezdünk. Két nagy almát hámozzunk meg, vágjuk kockára és parányi vizet aláöntve pároljuk meg. Pürésítsük, hűtsük. Nyugodtan használható a nagyobb boltokban kapható konzerv almapüré is.
  • Készítsük el az általunk választott tojáspótlót pl. lentojást. (külön kis tálban 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál langyos víz )

 

  • Daraboljuk fel az almát kockára, vagy használjunk aprítógépet - ha nem szeretnénk, hogy megbarnuljon az alma, akkor a tetejére csepegtessünk citromlevet.
  •  Mérjük ki a száraz hozzávalókat egy tálba. A többi hozzávalót keverjük össze külön edényben: a lentojást, a szirupot, az almaszószt.

A száraz és a nedves összetevőket keverjük össze. Adjuk hozzá a darabolt diót, mazsolát és végül keverjük bele a felkockázott almát.

  • A masszát öntsük egy nagyobb kenyérformába vagy adagoljuk muffinformákba (20 forma szükséges). 180 fokos sütőben 40 percig sül. A kenyérforma és a muffinok sütési ideje más lehet. Tűpróba után vegyük ki a sütőből.

Hűtsük ki, a kenyérforma kihűlt állapotban, morzsálódás nélkül szeletelhető.


Jó étvágyat!






Almás diós zabkenyér recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
 

Az almás diós zabkenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

 


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED


MÉG TÖBB RECEPT ITT: 

 

vegán tahinitrüffel recept bulkshop     vegán joghurt torta recept gluténmentes   vegán kuglóf recept bulkshop    vegán csokis puszedli recept

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  ÉDESSÉGEK