x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Joghurttorta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán sütemény. 
Ezt a tortát egy nagyon egyszerű rizspiskóta alapon, kókuszjoghurt felhasználásával készítettük. A rizstortalap / rizspiskóta nagyon egyszerű, elronthatatlan, a receptnek hasznát vehetjük majd más, piskótaszerű sütemények, torták készítésénél is, de finom lekvárral vagy olvasztott csokival megöntözve is.

Mivel a joghurtos krém kókuszjoghurttal és kókuszkaramellel készült, a megjegyzésekben teszünk javaslatot egy kókuszos tortalap elkészítésére is, hátha valaki szívesen „kókuszosítaná” az egész tortát.

Hozzávalók a rizspiskótához

1 bögre fehér rizsliszt
1 dl növényi tej (mi kókuszkrémet használtunk)
2 evőkanál almapüré (DM-est használtunk)
3 evőkanál kókuszjoghurt
1 dl / 1 nagy evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
3-4 evőkanál eritritol / bármilyen cukor / cukorpótló
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet



Hozzávalók a joghurtkrémhez

1 kókuszkrém (4 dl)
3 púpozott kávéskanál agar agar
2 kókuszjoghurt (bolti) + a tésztából kimaradt
3-4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
1 citrom leve

Hozzávalók a kókuszkaramellhez

1 doboznyi (4 dl kókuszkrém)
4 nagy evőkanál kókuszcukor
1 lapos evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál vaníliakivonat
(
Ebből a mennyiségből sok karamell lesz, hűtőben tárolva hetekig eláll).

Elkészítés

1. A rizspiskóta elkészítése:
Külön keverjük össze a liszteket és a sütőszereket és a cukorféleséget.
Külön keverjük össze a növényi tejet, almapürét és a joghurtot.
A nedves és a száraz hozzávalók összeöntésével készítsünk egy sűrű, nem folyós, de még nem is formázható tésztát.
A tésztát simítsuk egy papírral bélelt sütőformába (24 cm-es átmérőjű).
Süssük 180 fokon 20 percig,
Vegyük ki a formából. Hagyjuk kihűlni.

2. A joghurt krém elkészítése:

4 dl kókuszkrémben oldjuk fel az agar agart.
Főzzük 1-2 percig, ennyi okvetlen szükséges, hogy az agar agar dolgozni tudjon.
A tűzről levéve keverjük bele a fehércukrot, a citromlevet és habverővel / géppel a joghurtot. Keverjük addig, amíg a joghurt már nem csomós.
Tegyük vissza a tortalapot a sütőformába, simítsuk el rajta a krémet.
Tegyük a hűtőbe 2 órára, amíg az agar agartól megszilárdul kissé a krém.

A karamell elkészítése:

A hozzávalókat - a kókuszzsír kivételével - keverjük össze, lassú tűzön, időnként megkeverve 45 percig kell főzni, legalább a feléig el kell forralni.
A főzés után, még melegen vagy langyosan kell hozzákeverni a kókuszzsírt. A sűrítmény a hűtőben még továbbsűrűsödik és nagyon sokáig, hetekig eláll.
A karamellel öntözzük meg a kihűlt tortát.

Megjegyzések: Amennyiben kókuszízesítésű tortalapot szeretnétek sütni, egy korábbi receptünkben megtaláljátok az elkészítéséhez szükséges hozzávalókat és az elkészítés leírását:
https://www.bulkshop.hu/receptek/kokuszkaramelles-kokuszkremes-mandulatorta-recept 

Jó étvágyat!





A kölespuding ananászbőrben, mentalevelekkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés