Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Őszibarackos, kókuszos pite recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető sütemény.

A képeken látható pitéket néhány, a konyhapulton heverő, igen érett őszibarackból készített töltelékkel sütöttük. Az idénygyümölcsök bősége miatt az előző nap már nem fogytak el, főleg azért, mert megérkezett fogyasztásra egy hatalmas dinnye is.

Nem akartuk, hogy a barackok túlérve tönkremenjenek, lekvárt, vagyis inkább „egyrottyantásos” jamet készítettünk belőle. Továbbgondolva aztán gyorsan egy kérget is készítettünk alá. Megsütöttük, megettük.

Egyszerű, könnyű elkészíteni, nagyon finom.

Hozzávalók egy nagyobb piteformához

A kéreghez:
1 bögre mandulaliszt / kissé apróbbra őrölt zabpehellyel is működik
1/2 bögre kókuszliszt
1 púpozott evőkanál, szilárd kókuszzsír
2-3 evőkanál szőlőszirup (most ez a kedvenc édesítőnk / más növényi szirup is jó / saját készítésű is)
1 picike
1 kevés vanília

A töltelékhez:
legalább 70 dkg őszibarack, hámozva, felezve
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 deciliter víz
1 kávéskanál agaragar (el is maradhat, használatával szeletelhetőbb lesz a sütemény)
1 mokkáskanál vanília

A tetejére:
1/2 bögre vagy több (ízlés szerint) apróbbra őrölt kókuszreszelék
2 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
Ősziszeletek díszítésre


Elkészítés
1. Először a tölteléket készítsük el.
A barackokat tisztítsuk meg, felezzük el.
Két nagyobb barackot (4 fél) turmixoljunk össze 1 deciliter vízzel, az keményítővel, édesítővel és az agara garral.
A turmixot tegyük fel a tűzhelyre főni és félben dobjuk bele a barackokat.
2. Főzzük fel, egy-egy barackot a kavaró eszközünkkel nyomkodjunk kisebbre. Néhány percnyi főzés elég, éppen csak melegedjenek át a barackok.
Húzzuk az egészet félre, hagyjuk kicsit hűlni.
3. Készítsük el a pitekérget.
Ha zabpehellyel dolgozunk, őröljük kissé apróbbra, de semmiképpen ne lisztté.
A hozzávalókat morzsoljuk össze. Ha nagyon morzsálódna a massza, tegyünk még hozzá kevés kókuszzsírt, esetleg 1- 2 evőkanál szirupot. A massza nem kell hogy gyúrhatóvá összeálljon vagy jól tapadjon, de semmiképpen ne legyen ragacsosan összeálló.
A masszát nyomkodjuk egy kibélelt vagy kizsírozott piteformába úgy, hogy a pitesütő oldalát is béleljük ki. A hozzávalóknál megadott mennyiségek egy vékony pitekéregre elegendőek, ha vastagabb kérget szeretnénk, süssük kisebb formában.
A kéreg tetejére öntsük rá a hűlőben lévő lekvárt, egyengessük el.
Süssük 20 percig 180 fokos sütőben. A mienk egy kicsit túlsült, te süssétek világosabbra. Semmiképpen nem lesz sületlen 20 perc után, hiszen a benne lévő dolgok nyersen is ehetők.
4. Szórjuk meg a tetejét. A kókuszreszeléket őröljük össze a választott édesítővel. Ne vigyük az őrlést túlzásba, ne csináljunk kókuszlisztet, csak éppen-éppen.
Szórjuk meg az őrleménnyel a hűlőben lévő sütemény tetejét, gyengéden tapicskoljuk bele kicsit a lekvárba.

Jó étvágyat!







Az őszibarackos, kókuszos pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                    

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés