Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Narancstorta kuglófbőrben recept

   
Ezt a tortácskát másképp, nem szokványos tálalásban mutatjuk be nektek. Nem tortaforma, de attól még nem kuglóf. Ez a tálalási, összeállítási módszer tette lehetővé, hogy a narancslekvár ízig-vérig átjárja a tésztát, a tortalapok ne csússzanak szét a lekváron, ne kelljen kívülről valamilyen mázzal bevonni, mégis mutatós, különleges legyen.

Vegán, gluténmentesen elkészíthető ünnepi sütemény

A tálalás nagyon fontos, ahogy azt nemrég egy videón is igyekeztünk nektek megmutatni Facebook oldalunkon.

Szerintünk nagyon jópofa lett. Reméljük nektek is tetszeni fog, talán inspirál is benneteket arra, hogy elkészítsétek.

Hozzávalók egy kisebb kuglóformához

A tészta hozzávalói:


10 dkg mandulaliszt / apróra őrölt mandula
2 dkg kukoricakeményítő
4 evőkanál almapüré*
1 lentojás (1 evőkanál lenmag megőrölve + 1 evőkanál víz)
fél narancs leve / szükség szerint
1-2 evőkanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál őrölt narancshéj-por (el is maradhat)
3-4 evőkanál eritritol, de inkább kókuszcukor**
1 kávéskanál sütőpor
csipet
1 mokkáskanál vaníliakivonat

Vagy: készítsétek el a torta alaplapját a citromtortánál leírtak alapján csicseriborsólisztből:
https://www.bulkshop.hu/receptek/citromtorta-csicseriborsoliszttel-recept



Hozzávalók a lekvárhoz:

5-6 narancs húsa (60 dkg-nyi)
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 kávéskanál agar-agar
4 evőkanál eritritol / kókuszcukor / más cukorpótló / cukor

Elkészítés

Készítsük el a narancslekvárt. Ha lehetőségünk van rá, a lekvárt előző nap vagy legalább néhány órával a sütés előtt készítsük el. Ezt a lekvárt nem kell agyon főzni, itt a gyors elkészítésen van a hangsúly. Ha szeretjük a kicsit kesernyés lekvárt, hagyjunk a narancshúson bőven a fehér belső héjból és bele is főzhetünk a lekvárba 2-3 evőkanálnyi apróra vágott héjat.
1. A narancsok húsát daraboljuk fel apróra, keverjük hozzá a választott cukrot. Tegyük fel főni és rotyogtassuk 5-10 percen át.
2. Kevés vízben oldjuk fel az agar agart és keverjük bele a lekvárba. Néhány percig rotyogtassuk a lekvárt tovább.
3. Kevés vízben feloldott kukoricakeményítővel habarjuk be. Ettől kicsit sűrűbb és sokkal fényesebb lesz a lekvár.
4. Vegyük le a tűzről. Ha nagyon darabos a lekvárunk botmixerrel daraboljuk kicsit apróbbra.
Hűtsük ki. A lekvár az agar agartól és a kihűlő keményítőtől kissé megkeményedik.
5. Készítsük el a tortalapot. A hozzávalókból keverjük ki a tésztát. Sűrű, nem formázható tésztát kapunk.
6. Öntsük a tésztát egy kisebb, csatos tortaformába és 25 percig süssük 180 fokon.
7. Vegyük ki a sütőből és hűtsük ki.
8. A torta összeállítása:
A tésztát harmadoljuk, a lekvárt felezzük el gondolatban.
Egy kisebb kuglófsütő forma aljába tördeljük bele a tészta 1/3 részét.
Bőven kenjünk rá a lekvárból, jól tunkoljuk bele a lekvárt.
Ismét tördeljünk bele tésztadarabokat, kenjünk rá a lekvár másik felét.
A kimaradó tésztát tördeljük a tetejére. Kicsit nyomkodjuk le.
A kuglófsütő formát a tortával együtt tegyük másnapig, de legalább néhány órára a hűtőbe, hogy az agar agar áthűlve meg tudja kötni a hozzávalókat.

Megjegyzések:

*Az almapürét a Dm-ben szoktuk venni, nem drága és nem kell vele otthon kínlódni, egy üveg 360 gramm almavelőt tartalmaz, amit nem használunk el egyszerre, azt le szoktuk fagyasztani, a következő sütésnél kiengedve, fel lehet használni.
**A kókuszcukorral készült tortalap puhább.

Jó étvágyat!




A narancstorta kuglófbőrben recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.