Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mangómuffin recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert. 
A Bulkshopban kapható mangópüréből készítettük a képeken látható muffinokat. 

bulkshop magyar vallalkozas
Az elkészítésükhöz az egyik kedvenc, gluténmentes lisztkeverékünket használtuk, csicseriborsóliszt, kevés mandulaliszt és kukoricakeményítő keverékét. Azért ezt a keveréket választottuk, mert ebből mindig nagyon szép világossárga, piskótaszerű süteményt lehet sütni és biztosak voltunk benne, hogy a gyönyörű színű mangópüré még tovább színezi, élénk narancssárgává varázsolja a muffinokat.


Nem kell félnetek a csicseriborsóliszt használatától, a sütés során elveszti egyébként valóban jellegzetes ízét, belesimul az édes, mangós környezetbe, a süteménynek lukacsos, levegős, könnyű állagot biztosít.

Cukorral sütve kissé puhább, eritritollal sütve kissé hűvösebb állaguk lesz. Ha kipróbáljátok, javasoljuk, hogy fehér cukrot / cukorpótlót / szirupot használjatok ti is, a barna cukrok / szirupok elszínezik a süteményt.
 

Hozzávalók 12 mangómuffinhoz

1 bögre (2,5 dl) csicseriborsóliszt
2 nagy evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál kukoricakeményítő
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor / szirup
1/4 csésze étolaj / olvasztott kókuszzsír
1 facsarásnyi citromlé
1.5 evőkanál almaecet
1/2 bögre mangópüré + díszítéshez
1 kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet
vaníliakivonat / aroma is megteszi / el is maradhat

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Elkészítés

1. Keverjük össze a nedves hozzávalókat.
2. Külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
A száraz hozzávalókhoz apródonként adjuk hozzá a nedves alkotókat, keverjük össze alaposan, ne legyen csomós.
3. Adagoljuk a tésztát muffinsütő formákba és 30 percig, tűpróbáig süssük 180 fokon.
A mienk egy kicsit túlsült.
(Borítsatok rá egy sütőpapírt, ha a teteje kicsit gyorsabban barnulna a kívánatosnál.)
4. A muffinformában hűljenek 10-15 percet. Szilikonos sütőformából egyszerűen, gond nélkül kifordíthatók.
5. Mangópürével, mangós cukormázzal díszítve, mutatós, szép sütiket tálalhatunk.

Más, mangópürével készült receptjeinket is nézzétek meg, próbáljátok ki!

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A mangómuffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Keresés