Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókuszos tejberizs eperzselével recept

   
Az eper és a kókusz fantasztikus párost alkotnak.
Az alábbi ételt főként ebből a két alkotóelemből készítettük. 

Mindenki szeretni fogja, ha elkészíti, de főleg azok, akik laktózérzékenységük miatt vagy elvből nem fogyasztanak tejet, viszont imádják a "tejberizst".

Kókusztejben főtt rizs, eperzselével

Hozzávalók 2 nagy adaghoz vagy 4 desszerthez

A rizshez:

5 dl kókusztej
2/3 bögre jázminrizs (más rizs is jó, a képen látható basmati rizsből készült)
1 mokkáskanál fahéj (elhagyható)
1 mokkáskanál vanília
1 csipet
3 evőkanál xilit vagy eritrit (kókuszvirág cukor, barna nádcukor is jó, csak az kissé elszínezi a rizst)

A zseléhez:

3 bögre víz ( vagy 3 bögre szőlőlé, dobozos is jó)

15-20 dkg eper
3-4 evőkanál kókuszcukor (ha nem akarjuk, hogy a zselé barnásra színeződjön akkor xilitolt vagy eritriolt használjunk).  A képen látható zselé kókuszcukorral készült.
5 dkg citruspektin (3 evőkanál)



Elkészítés

1, Készítsük el az eperzselét már előző nap, mert a zselé megdermedéséhez pár óra szükséges.
A megtisztított epreket negyedeljük és gondosan rakjuk le egy lapos tál aljába.
Turmixgépben (vagy habverővel) turmixoljuk össze a vizet, cukrot és a pektint.
Forraljuk fel.
Öntsük az eperszemekre.
Az eperzselé a kókuszcukortól különleges ízű, de kicsit barnás színű lesz.
Tegyük a hűtőbe.

2. A Kókusztej elkészítése:  3 bögre vizet, 2 púpozott evőkanál kókusztejport - lehet 3 is - keverjünk össze. (Mi összeturmixoltuk.)

3. A rizs elkészítése:  A rizst kevés vízben, éppen csak annyiban, ami ellepi tegyük fel főni, néhány percig, amíg a vizet elfővi, majd öntsük rá a kókusztejet.
Édesítsük meg. Most tegyük bele a fahéjat és a vaníliát, pici sót is.
Kavargatva főzzük a rizsszemek megpuhulásáig, akár tovább is, amíg a rizs kissé ragacsos lesz.
Hűtsük ki.

4. A tálaláshoz vágjuk vékony csíkokra az eperzselét és helyezzük a rizs tetejére. Díszítsük levendulával, mentával, vagy amink van.

5. Cocomas-ból felvert tejszínnel gazdagíthatjuk.
A Cocomas-hoz adjunk egy csomag habfixálót a felverés közben, így egészen biztosan tartós és kemény habot kapunk. 

Jó étvágyat!



A  kókuszos tejberizs eperzselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés