Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta recept

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Palacsinták + kókuszkrém + csokiöntet = Ínyencség

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető rakott palacsinta.

bulkshop magyar vallalkozasEzt egész biztosan szeretni fogjátok, ezeket a puha, kókuszkrémmel megkent palacsintákat tortaformába raktuk egymásra, minden egyes réteget alaposan megkentünk citromos kókuszkrémmel. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, ha melegen akarjuk enni a sütőben 20 percnyi idő alatt átsütve mennyei, abbahagyhatatlan.

A gluténmentes lisztből készülő palacsintákat hosszabb ideig kell sütni, hogy könnyedén meg lehessen fordítani őket, meg kell várnunk, amíg az aljuk alaposan átsül. Ha nem töltjük ki a palacsintasütő alját teljesen a tésztával, akkor könnyedén, a szélüket megemelve jól átfordíthatók.

Csak győzzünk belőlük eleget sütni.

Mi megpróbáltuk elektromos palacsintasütőben is kisütni őket, de a hagyományos sütési technikát jobban szerettük.
 

Hozzávalók 8 darab palacsintához

2 bögre (2,5 dl) zabpehelyliszt (gluténmentes, ha szükséges)*
2 kissé púpozott evőkanál tápióka keményítő
1/2 bögre mandulaliszt / darált dió
2 evőkanál olívaolaj + a serpenyőhöz
Körülbelül 1.5 dl növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 csipet
1 kávéskanál sütőpor
1 facsarásnyi citromlé
 

A kókuszkrém hozzávalói

0.5 liter növényi tej
2 evőkanál tápióka keményítő vagy egy tasak kész vaníliás pudingpor
1 kávéskanál agaragar (el is maradhat)
1 púpozott bögre apróbbra őrölt kókuszreszelék (nem liszt)
3 evőkanál eritritol / más fehér cukor vagy cukorpótló (ízlés szerint több, kevesebb)
1 kisebb citrom kifacsart leve
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csipet só



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
 

Elkészítés

1. A krém elkészítése

Először a kókuszkrémet készítsük el.

A kókuszreszeléket őröljük kissé apróbbra. (A művelet el is hagyható, de intenzívebb lesz a krém íze, jobb lesz a krém állaga, ha a kókuszreszelék apróbb.)
A keményítőt / pudingport oldjuk fel kevés hideg tejben.
A tejben keverjük el az agaragart és tegyük fel forrni.
A tejet az agaragarral forraljuk két percig, mert az agaragar csak így tudja kifejteni zselésítő hatását.
Az agaragart ki is hagyhatjuk a receptből, a keményítőtől / pudingportól és a kókuszreszeléktől elég sűrű lesz a töltelék, de nem lesz olyan szépen szeletelhető, mintha tettünk volna bele zselésítőt.
A felforrt tejhez öntsük hozzá a feloldott keményítőt / pudingport és főzzük sűrűsödésig.
Vegyük le a tűzről és várjunk, hogy kicsit kihűljön.
Édesítsük, keverjük bele a citromlevet és a vaníliát.
Töltsük vele a palacsintákat.

2. A palacsinták elkészítése

A hozzávalókból keverjünk palacsintatésztát. A növényi tejet fokozatosan, apránként adagoljuk, lehet, hogy a receptben megadott mennyiségnél kicsit több folyadékra lesz szükségünk, mert a massza állás közben sűrűsödik, ilyenkor pótolnunk kell a tejet.

A bekevert massza sűrű legyen, ha a palacsintasütő aljába adagoljuk, ne terüljön szét, egy szilikonspatulával vagy egy evőkanállal kelljen kellő méretűre simítani.
A vékonyan kiolajozott serpenyőbe tegyünk egy kisebb merőkanálnyi adagot, egy szilikonlappal terítsük el köralakúra a masszát és lassan, szinte takaréklángon süssük 2-3 percig az alját. Ne feszegessük, ne próbálgassuk megfordítani, amikor a szélek kissé megpirultak, óvatosan nyúljunk a palacsintafordító eszközünkkel a megsült palacsinta alá és minden pánik nélkül fordítsuk meg. Ne kapkodjunk. Nem lesz semmi baj.
A palacsinták másik oldalát is süssük meg szép lassan, pirosra.
A kisült palacsintákat fordítsuk a gyűjtőtányérra vagy eleve fordítsuk bele egy kisformátumú tortaformába vagy egy sütőbe is betehető tálba.
Minden egyes palacsintát kenjünk meg a kókuszkrémmel. Rétegezzük egymásra a krémet és a palacsintákat, ameddig el nem fogynak.
Kétféleképpen járhatunk el ezután. A megtöltött palacsintatortát betesszük a hűtőbe és néhány óra alatt kihűtjük. Hidegen tálaljuk.
Vagy: A palacsintatortát 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ez esetben melegen tálaljuk.

Megjegyzés:
* Gluténmentes zabpehelylisztet nem könnyű vásárolni. A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely kávédarálóban minden nehézség nélkül lisztté őrölhető.

Nézzétek meg a honlapon más gluténmentes, vegán palacsintáinkat is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

A kókuszkrémmel töltött palacsintatorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                           TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA