Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta recept

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú    kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

Palacsinták + kókuszkrém + csokiöntet = Ínyencség

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető rakott palacsinta.

bulkshop magyar vallalkozasEzt egész biztosan szeretni fogjátok, ezeket a puha, kókuszkrémmel megkent palacsintákat tortaformába raktuk egymásra, minden egyes réteget alaposan megkentünk citromos kókuszkrémmel. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, ha melegen akarjuk enni a sütőben 20 percnyi idő alatt átsütve mennyei, abbahagyhatatlan.

A gluténmentes lisztből készülő palacsintákat hosszabb ideig kell sütni, hogy könnyedén meg lehessen fordítani őket, meg kell várnunk, amíg az aljuk alaposan átsül. Ha nem töltjük ki a palacsintasütő alját teljesen a tésztával, akkor könnyedén, a szélüket megemelve jól átfordíthatók.

Csak győzzünk belőlük eleget sütni.

Mi megpróbáltuk elektromos palacsintasütőben is kisütni őket, de a hagyományos sütési technikát jobban szerettük.
 

Hozzávalók 8 darab palacsintához

2 bögre (2,5 dl) zabpehelyliszt (gluténmentes, ha szükséges)*
2 kissé púpozott evőkanál tápióka keményítő
1/2 bögre mandulaliszt / darált dió
2 evőkanál olívaolaj + a serpenyőhöz
Körülbelül 1.5 dl növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 csipet
1 kávéskanál sütőpor
1 facsarásnyi citromlé
 

A kókuszkrém hozzávalói

0.5 liter növényi tej
2 evőkanál tápióka keményítő vagy egy tasak kész vaníliás pudingpor
1 kávéskanál agaragar (el is maradhat)
1 púpozott bögre apróbbra őrölt kókuszreszelék (nem liszt)
3 evőkanál eritritol / más fehér cukor vagy cukorpótló (ízlés szerint több, kevesebb)
1 kisebb citrom kifacsart leve
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csipet só



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
 

Elkészítés

1. A krém elkészítése

Először a kókuszkrémet készítsük el.

A kókuszreszeléket őröljük kissé apróbbra. (A művelet el is hagyható, de intenzívebb lesz a krém íze, jobb lesz a krém állaga, ha a kókuszreszelék apróbb.)
A keményítőt / pudingport oldjuk fel kevés hideg tejben.
A tejben keverjük el az agaragart és tegyük fel forrni.
A tejet az agaragarral forraljuk két percig, mert az agaragar csak így tudja kifejteni zselésítő hatását.
Az agaragart ki is hagyhatjuk a receptből, a keményítőtől / pudingportól és a kókuszreszeléktől elég sűrű lesz a töltelék, de nem lesz olyan szépen szeletelhető, mintha tettünk volna bele zselésítőt.
A felforrt tejhez öntsük hozzá a feloldott keményítőt / pudingport és főzzük sűrűsödésig.
Vegyük le a tűzről és várjunk, hogy kicsit kihűljön.
Édesítsük, keverjük bele a citromlevet és a vaníliát.
Töltsük vele a palacsintákat.

2. A palacsinták elkészítése

A hozzávalókból keverjünk palacsintatésztát. A növényi tejet fokozatosan, apránként adagoljuk, lehet, hogy a receptben megadott mennyiségnél kicsit több folyadékra lesz szükségünk, mert a massza állás közben sűrűsödik, ilyenkor pótolnunk kell a tejet.

A bekevert massza sűrű legyen, ha a palacsintasütő aljába adagoljuk, ne terüljön szét, egy szilikonspatulával vagy egy evőkanállal kelljen kellő méretűre simítani.
A vékonyan kiolajozott serpenyőbe tegyünk egy kisebb merőkanálnyi adagot, egy szilikonlappal terítsük el köralakúra a masszát és lassan, szinte takaréklángon süssük 2-3 percig az alját. Ne feszegessük, ne próbálgassuk megfordítani, amikor a szélek kissé megpirultak, óvatosan nyúljunk a palacsintafordító eszközünkkel a megsült palacsinta alá és minden pánik nélkül fordítsuk meg. Ne kapkodjunk. Nem lesz semmi baj.
A palacsinták másik oldalát is süssük meg szép lassan, pirosra.
A kisült palacsintákat fordítsuk a gyűjtőtányérra vagy eleve fordítsuk bele egy kisformátumú tortaformába vagy egy sütőbe is betehető tálba.
Minden egyes palacsintát kenjünk meg a kókuszkrémmel. Rétegezzük egymásra a krémet és a palacsintákat, ameddig el nem fogynak.
Kétféleképpen járhatunk el ezután. A megtöltött palacsintatortát betesszük a hűtőbe és néhány óra alatt kihűtjük. Hidegen tálaljuk.
Vagy: A palacsintatortát 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ez esetben melegen tálaljuk.

Megjegyzés:
* Gluténmentes zabpehelylisztet nem könnyű vásárolni. A Bulkshopban kapható gluténmentes zabpehely kávédarálóban minden nehézség nélkül lisztté őrölhető.

Nézzétek meg a honlapon más gluténmentes, vegán palacsintáinkat is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

kókuszkrémes palacsintatorta recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú

A kókuszkrémmel töltött palacsintatorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                           TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA