Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Hógolyók recept

   
Gluténmentesen, vegán életmódba beilleszthetően elkészíthető trüffelféleség.

Ezeknek a hógolyóknak az elkészítéséhez egy egyszerű browni tésztáját használtuk. Minden hógolyó belsejébe elrejtettünk egy szem aszalt szilvát, a mag helyét fél szem dióval töltöttük ki. A hóbundát kókusztejporból készítettük. A sütemény különlegességét az adja, hogy a „tésztája” ezúttal nem kekszdara vagy magőrlemény, hanem egy igazi, kész sütemény, egy nagyon egyszerű, tökéletes, nedves, kicsit ragacsos browni, pont olyan, amilyennek egy browninak lennie kell. A süteményalap elkészítése egyszerű, a bevonat elkészítése csak egy egészen picit munkás. A bevonat elkészítéséhez adunk néhány tanácsot, hogy a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb legyen.

Akik a brownikat kedvelik, ezért a trüffelféleséget is szeretni fogják.

A hógolyóink belül puhák, nedvesek, kívül szilárdak, hordozhatók, karácsonyi vagy más ünnepi alkalomkor ajándékozhatók, nagyon jók kávésüteményként vagy pillanatnyi energiafalatként.

Ha szép nagyra gyúrjuk őket nagyon mutatósak, az ünnepei asztal igazi díszei.
Próbáljátok ki!

Hozzávalók 10 darabhoz

Az egyszerű browni tésztájához

20 dkg olvasztott étcsoki (kapható boltjainkban)
1 szűk csésze almaszósz (mi DM-est használtunk)
1/4 csésze kakaópor
1/2 csésze zabpehelyliszt / őrölt zabpehely
1 csipet
1 kávéskanál vaníliakivonat vagy aroma
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 facsarásnyi citromlé
esetleg további édesítésként valamilyen cukor, cukorféleség

Hozzávalók a töltelékhez:

10 szem aszalt szilva beáztatva
10 darab fél dió

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg olvasztott étcsokoládé + 1 kávéskanál kókuszzsír
nagy evőkanál kókusztejpor vagy őrölt eritritol / más fehér cukor vagy cukor féleség



Elkészítés

1. Előkészületek:
Mossuk meg az aszalt szilvát és meleg, de ne forró vízbe áztassuk be 20 percre.
Minden szilva belsejébe, a magok helyére csomagoljunk be egy fél szem diót.
Kapcsoljuk be a sütőt
2. Olvasszuk meg a csokoládét a brownihoz.
3. A browni hozzávalóit keverjük össze és simítsuk egy papírral bélelt tepsibe.
4. 30 percig süssük 180 fokos sütőben.
5. Vegyük ki a sütőből és langyosra (ne hidegre) hűtsük ki.
Még langyosan morzsoljuk össze.
6. Nagy evőkanálnyi mennyiséget vegyünk ki az összemorzsolt tésztából, gyúrkásszuk meg és csomagoljunk a belsejükbe egy szem dióval töltött szilvát. Lásd a képet.
Ha a brownimorzsa száraz lenne (ami nem valószínű), facsarjunk hozzá nagyon óvatosan és fokozatosan 1-3 evőkanál narancslevet.
7. A bevonat elkészítése:
Olvasszuk meg a csokit, tegyük bele a kókuszzsírt.
Simítsunk ki egy alufólia darabot és egy kisebb tányérnyi területen öntsünk rá az olvasztott csokiból. Görgessük meg benne a tésztagolyókat. Tegyük a csokis golyókat egy rácsra és várjunk, amíg a csoki szilárdul egy kicsit rajta.
Egy másik fóliára hintsük rá a kókusztejport / cukrot.
A félig-meddig megszilárdult csoki bevonatos golyókat görgessük meg a fehér porban.
A golyókat nem kell hűtőbe tenni, ha még aznap megesszük.
A bevonat szobahőmérsékleten is szilárd marad.

Jó étvágyat!





A hógolyók recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés