Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gluténmentes vegán kenyér Anna konyhájából


Egyszerűen elkészíthető kenyérrecept.
Az alábbi receptet egy nagyon kedves barátnőnktől kaptuk, ő már több, mint egy éve mindig ez alapján süti a kenyeret.

Mi is többször ettünk belőle, kunyeráltuk is mindig a receptet. Elküldte, elkevertük, elküldte, megint elkevertük, de most végre összejött. Gyönyörű fotókat is mellékelt hozzá. Köszönjük!
 

A gluténmentes vegán kenyér recept


- 225g melegvíz

- 15g útifűmaghéj
- 2 teáskanál almaecet



Ha ezt öszekeverted, utána mehet bele

- 225g lisztkeverék (90g cirokliszt, 45g kölesliszt, 45g burgonyakeményítő, 45g tápiókaliszt)
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál
- 1 teáskanálnyi élesztő

Ha összeállt, kilisztezett edénybe tesszük, fél órát kelesztjük meleg helyen. Utána finoman átmozgatjuk, és újabb 45-90 percig kelesztjük. 

Bemelegítjük a sütőt 230 fokra

Az edényben is kelesztjük még a tésztát vagy húsz percet, míg a sütő bemelegszik. 25 percig sütjük, utána kitakarjuk, és addig sütjük, amíg ropogós nem lesz a héja (kb. 10perc) Ha igazán ropogósra szeretnénk, a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.​

Jó étvágyat!



A kenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.