Mi is többször ettünk belőle, kunyeráltuk is mindig a receptet. Elküldte, elkevertük, elküldte, megint elkevertük, de most végre összejött. Gyönyörű fotókat is mellékelt hozzá. Köszönjük!
A gluténmentes vegán kenyér recept hozzávalói
- 225g melegvíz- 15g útifű maghéj
- 2 teáskanál almaecet
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Ha ezt összekeverted, utána mehet bele:
- 225g lisztkeverék (90g cirokliszt, 45g kölesliszt, 45g burgonyakeményítő, 45g tápiókaliszt)
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanálnyi élesztő
A gluténmentes vegán kenyér elkészítése
Ha összeállt, kilisztezett edénybe tesszük, fél órát kelesztjük meleg helyen. Utána finoman átmozgatjuk, és újabb 45-90 percig kelesztjük.
Bemelegítjük a sütőt 230 fokra
Az edényben is kelesztjük még a tésztát vagy húsz percet, míg a sütő bemelegszik. 25 percig sütjük, utána kitakarjuk, és addig sütjük, amíg ropogós nem lesz a héja (kb. 10perc) Ha igazán ropogósra szeretnénk, a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!
A kenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA