Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Füstös töklecsóval töltött gomba recept

   
Az alábbi ételt vegánoknak, vegetáriánusoknak, mindenevőknek, inzulinrezisztenciával küzdőknek,
gluténérzékenyeknek is ajánljuk

bulkshop magyar vallalkozas


A piacon bóklászva nem csak sütő, hanem főzőtököt is kapunk szinte egész télen. A savanyúságot áruló standokon, kistermelőknél konyhakészen, kis csomag kaporral összekötve egészen kora tavaszig meg tudjuk vásárolni. Mégis milyen kevesen fogyasztják, a gyerekek és a férfiak általában - kevés kivétellel - nem is igazán szeretik. Pedig nagyon egészséges, ízletesen, sokféle módon elkészíthető étel, nyersen, smootheikba keverve is kitűnő.


"Zsír-, szénhidrát- és fehérjetartalma alacsony, jelentős viszont rosttartalma, amellyel elősegíti az emésztőrendszer működését. A főzőtök fontosságát kiemelkedően magas szerves sótartalma adja, amely által hozzájárul az emésztőnedvek képződéséhez, serkenti a hasnyálmirigy és a máj működését, hatásosan véd a krónikus fáradtság ellen. Csökkenti a vércukorszintet, enyhíti a hiperaktivitás tüneteit. Purintartalma igen alacsony, ezért köszvényes betegeknek kifejezetten javasolt. Ásványi anyag tartalma (nátrium, szelén, mangán, réz és cink) elősegíti a kalcium csontokba történő beépülését, magas szöveti-víz tartalma pedig kiváló folyadékforrás.
Enyhe íze elviseli az erősebb fűszerezést is. Illik hozzá a kapor, bazsalikom, majoránna, metélőhagyma. Sikeres lehet a tök és a paradicsom, fokhagyma, hagyma párosítása is."  (tudatosvasarlo.hu)

Mi most egy olyan ételt készítettünk, amelyben a fentebb felsoroltakat szinte mind felhasználtuk. Finom lett, pompás, ízgazdag, jól tálalható, laktató.

Lecsós tököt főztünk, amelyet kevés főtt kölessel szilárdítottunk, füstölt ízt is csempésztünk bele, és beletöltöttük kikapart kalapú csiperkegombákba. A köles és a tök együtt kitűnő, ízletes ételtársítás.

Más, kölessel és tökkel készült recept található még a következő linkre kattintva: kapros tökös köles recept 

Ez az étel nem csak kölessel, hanem maradék rizzsel, kukoricadarával, bulgurral, kuszkusszal, quinoával, hajdinával is elkészíthető.
 

Füstös töklecsóval töltött gomba - hozzávalók 2 személyre

4 nagyobb csiperke vagy barna csiperke gomba
1 bögrényi (2,5 dl) főtt köles (1/3 bögre szárazon) és 1 evőkanál útifű maghéj
50 dkg laskára metélt tök
2 nagyobb paprika
2 nagyobb paradicsom
1 nagy fej hagyma
1 csokor kapor (vagy 1 lapos evőkanálnyi szárított)
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál piros őrölt paprika
1 kávéskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál folyékony füst (elmaradhat)
1 csipet szárított vagy friss bazsalikom
1 mokkáskanál chili
és minden más fűszer, amit szeretünk és jónak gondolunk. Mi köményt, borsot, szerecsendiót tettünk bele, mindenből egy picit.

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A füstös töklecsóval töltött gomba elkészítése

1. Főzzük meg a kölest. A köles elkészítését lásd: rövid videó a köles elkészítéséről
2. Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a hozzávaló zöldségeket.
3. Tisztítsuk meg a gombát, a felaprított tönköket és a kalapok kikapart belsejét tegyük bele a lecsóba.
4. Készítsük el a lecsót a saját szokásainknak és gyakorlatunknak megfelelően. (Mi lényegében a hagyma megpirítása után minden megtisztított és összedarabolt hozzávalót összeraktunk egy wokban, pár percig összeforgattuk a hozzávalókat, nem csináltuk készre, hiszen a sütőben a gombákba töltve úgyis továbbsütjük).
Utoljára adjuk hozzá a füstölt és az őrölt piros paprikát valamint a chilit.
6. A lecsót felezzük el és az egyik feléhez keverjük a kölest és egy evőkanál útifű maghéjat (ezt használjuk tojás helyett).
7. A masszát töltsük bele a gombafejekbe. A lecsó másik felét tegyük egy tűzálló tálba és állítsuk bele a megtöltött gombákat.
8. Süssük 30-40 percig 180 fokon vagy gázsütőben közepes lángon.

Mi krumplival és tormába forgatott, sült céklával tálaltuk.

Jó étvégyat!

bulkshop webáruház



A füstös töklecsóval töltött gomba recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                               TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA