Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Édes, ropogós keksz recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető ropogtatnivaló, uzsonnakeksz.

Uzsonnadobozba, teázáshoz, kávézáshoz, nassolgatáshoz ajánljuk a képeken látható, vékonyra nyújtott, ropogós, omlós, édes kekszeket, amelyek nagyon ízletesek. Tipikus „na még egyet” kekszek, szinte abbahagyhatatlanul etetik magukat. Többek, akik megkóstolták „mennyei” jelzővel illették. Aki csak megkóstolta eddig elkérte a receptjét, de nektek nem kell kérni, itt és most megosztjuk veletek.

Hozzávalók 2 tepsinyi vékony kekszhez

1.5 bögre barna rizsliszt
1/4 bögre fehér rizsliszt
2/3 bögre mandulaliszt*
0.5 bögre burgonyakeményítő
1/4 bögre tápiókakeményítő
2 evőkanál kukoricakeményítő vagy ennyivel több tápióka
1/3 bögre kókusz- / barna- vagy más cukor, cukorpótló
6 evőkanál csicserikonzerv leve / 2 lentojás
1/2 bögre nem olvasztott kókuszzsír
annyi növényi szirup vagy növényi tej, amitől a tészta nyújthatóvá összeáll (kb. 4 evőkanál)
csipet himalája só
fűszerek: tetszés szerint, illik hozzá a vanília, fahéj, szegfűszeg, kardamom (mindenből egy kevéske)
1 tábla (10 dkg) kevés (0.5 – 0.7 dl) növényi tejben olvasztott étcsokoládé a díszítéshez (el is maradhat)


Elkészítés

1. Keverjük össze a liszteket.
2. A szilárd állapotú kókuszzsírt verjük fel a robotgépünkkel.
3. Adjuk hozzá a választott cukorféleséget és keverjük tovább, amennyire lehetséges habosra.
4. Adjuk hozzá a csicserilevet és verjük tovább.
5. Lassan adagoljuk hozzá a liszteket és apródonként annyi szirupot vagy növényi tejet, amíg jól gyúrható, formázható, puha tésztát kapunk.
6. A tésztát csomagoljuk fóliába vagy takarjuk le és tegyük be a hűtőbe fél órára vagy a mélyhűtőbe 15 percre.
7. A lehűlt tésztát felezzük el és a feleket két sütőpapír között, egyenként vékonyra nyújtsuk ki.
8. A felső papírt húzzuk le róla és az alsó papírral együtt emeljük be a tepsibe.
9. Egy rádlival vagy késsel vágjuk fel, majd, ha kisül ezeknek a vágásoknak a mentén fogjuk széttördelni a kekszeket. (Lásd a képeket!)
10. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt sül.
11. Széttördelés előtt hintsük meg olvasztott étcsokival.

Megjegyzés:
*Nem próbáltuk, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy apróra őrölt zabpehellyel is működik a recept

Nézzétek meg más édes kekszeink receptjét is és válogassatok belőlük kedvetekre.

Jó étvágyat!





Az édes, ropogós keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                                      

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés