Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Cordon bleu jackfruittal recept

   

Klasszikus növényi változatban

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A képen látható cordon bleut nem húsból készítettük, hanem jackfruit gyümölcsből. Készíteni is és enni is igen nagy élmény volt. Küllemre és „bellemre” is határozottan hasonlít névadó elődjére.


A jackfruit még csak mostanában van terjedőben nálunk, a Bulkshop kínálatában sem régen szerepel.

Nagyon jól ízesíthető húspótló, húshelyettesítő ételek készíthetők belőle. Egy új alapanyaggal gazdagodtunk, igyekszünk is az előnyeit, sokszínű felhasználhatóságát kihasználni. Ez is egy ilyen variáció.
 

A cordon bleu jackfruittal hozzávalói

1 jackfruit konzerv
1-2 vékony szelet növényi sajt (bolti, kemény)

Hozzávalók a páchoz

1 bögrényi zöldségalaplé
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál hagymapor
1 mokkáskanálnyi
bármilyen fűszer, amit a páclében el tudunk képzelni, amit szeretünk

Hozzávalók a panírozáshoz

1 konzerv csicseriborsó leve / lenfehérje*
5-6 evőkanál csicseriborsóliszt
panírmorzsa / pankó morzsa / gluténmentes panírmorzsa
olaj a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A cordon bleu jackfruittal elkészítése

1. Készítsünk zöldségalaplevet. 1 púpozott evőkanál sótlan ételízesítőt főzzünk egy bögre vízben. A levét ízesítsük fokhagymaporral, hagymaporral, más fűszerekkel. 20 percnyi főzés után szűrjük le.
2. A jackfruit levét szűrjük le és szeljük ketté őket, hogy laposabb szeletek legyenek.
3. Az elkészített páclébe áztassuk be néhány órára a jackfruitszeleteket. (Akár egy éjszakára.)
4. A páclében főzzük 20 percig a jackfruit szeleteket. Szűrjük és csöpögtessük le. Hűtsük ki.
5. Készítsük el a cordon bleu szeleteket. Két szelet jackfruit közé tegyünk egy méretre szabott sajtszeletet, fogjuk össze őket és úgy panírozzuk.
6. Duplán panírozzunk. Először mártsuk a csicseriborsólébe, majd a lisztbe a cordon bleukat, ezt ismételjük meg. Végül forgassuk a morzsába.
7. Forró olajban süssük ki.
8. Tetszés szerint tálalhatjuk.

*
A tojáshelyettesítő lenfehérje elkészítése.

---

 

Mi a jackfruit?

A jackfruit jelenleg az egyik legnagyobb trend a vegetáriánusok és a vegánok között. Amellett, hogy sokoldalúan felhasználható és ízesíthető, számtalan előnyös tulajdonsággal is bír szervezetünk számára.

A jackfruit egyik különlegessége abban rejlik, hogy nem csak a gyümölcsimádók kedvence. Íze lágy, édeskés, gyümölcsszerű – leginkább a banán, az őszibarack, a mandarin és a mangó keverékére emlékeztet.

Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük.

Bővebben a jackfruitról>>
---


Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A cordon bleu recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.     

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA