Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Cordon bleu recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

A képen látható cordon bleut nem húsból készítettük, hanem jackfruit gyümölcsből. Készíteni is és enni is igen nagy élmény volt. Küllemre és „bellemre” is határozottan hasonlít névadó elődjére.

A jackfruit még csak mostanában van terjedőben nálunk, a Bulkshop kínálatában sem régen szerepel.

Nagyon jól ízesíthető húspótló, húshelyettesítő ételek készíthetők belőle. Egy új alapanyaggal gazdagodtunk, igyekszünk is az előnyeit, sokszínű felhasználhatóságát kihasználni. Ez is egy ilyen variáció.

Hozzávalók

1 jackfruit konzerv
1.2 vékony szelet növényi sajt (bolti, kemény)

Hozzávalók a páchoz:

1 bögrényi zöldségalaplé
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál hagymapor
1 mokkáskanálnyi
bármilyen fűszer, amit a páclében el tudunk képzelni, amit szeretünk

Hozzávalók a panírozáshoz

1 konzerv csicseriborsó leve / lenfehérje*
5-6 evőkanál csicseriborsóliszt
panírmorzsa / pankó morzsa / GM morzsa
olaj a sütéshez


Elkészítés

1. Készítsünk zöldségalaplevet. 1 púpozott evőkanál sótlan ételízesítőt főzzünk egy bögre vízben. A levét ízesítsük fokhagymaporral, hagymaporral, más fűszerekkel. 20 percnyi főzés után szűrjük le.
2. A jackfruit levét szűrjük le és szeljük ketté őket, hogy laposabb szeletek legyenek.
3. Az elkészített páclébe áztassuk be néhány órára a jackfruitszeleteket. (Akár egy éjszakára.)
4. A páclében főzzük 20 percig a jackfruit szeleteket. Szűrjük és csöpögtessük le. Hűtsük ki.
5. Készítsük el a cordon bleu szeleteket. Két szelet jackfruit közé tegyünk egy méretre szabott sajtszeletet, fogjuk össze őket és úgy panírozzuk.
6. Duplán panírozzunk. Először mártsuk a csicseriborsólébe, majd a lisztbe a cordon bleukat, ezt ismételjük meg. Végül forgassuk a morzsába.
7. Forró olajban süssük ki.
8. Tetszés szerint tálalhatjuk.

*
A tojáshelyettesítő lenfehérje elkészítése.

Jó étvágyat!




A cordon bleu recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:     

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés