Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Citromos köleshab csokireszelékkel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert. 
A képen látható kölesdesszertet lenhab felhasználásával, citromos ízesítéssel készítettük, de másként is elkészíthető.

Tehetünk bele vaníliakivonatot és pazar vaníliahabunk lesz. Tehetünk bele olvasztott csokit/kakaót, akkor csokis habunk lesz. Bármilyen gyümölcsízesítéssel is szuper, kókusszal is nagyon vagány, csak az alapot kell elkészítenünk és azt variálhatjuk.

A köles olcsó, a lenhab fillérekbe kerül, innentől választhatunk, hogy az olcsó alaphabba mi kerül. Mi van otthon, éppen milyen kedvünk van? Ízesíthetjük pénztárcabarát módon és megadhatjuk a módját drágább, különlegesebb hozzávalókkal. Mindenképpen egy egészséges, nagyon finom desszertünk lesz. A kész habban nem dominál a köles íze, felveszi az ízesítők ízét, a köles krémesen, lágyan belesimul a desszertünkbe.

Ez a desszert a maradék köles felhasználásának is egy nagyon jó módja.
Lássunk hozzá!

Hozzávalók 4 nagy adaghoz

2 deciliternyi lenfehérje*
1.5 - 2 bögre főtt köles (a köles elkészítése)
4-5 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
1 késhegynyi borkő (ha van)
1 csipet
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vanília
2. kávéskanál agar agar + 2 deciliter víz / növényi tej
reszelt csoki a díszítéshez (kapható boltjainkban)



Elkészítés

1. A a köles elkészítése:
2/3 bögre kölest főzzünk meg egy csipet sóval, háromszoros mennyiségű vízben. Főzzük meg alaposan, ragacsosra. Ha kell, pótoljunk még vizet.
A főtt kölest fedő alatt tegyük félre, hűtsük ki.
2 deciliter vízben főzzük az agar agart 1-2 percig.
Az agar agart öntsük a köleshez, tegyük bele a cukrot, fűszereket, csipet sót és igen alaposan, krémesre turmixoljuk meg. (A citromhéjat még ne tegyük bele).
2. A lenhab elkészítése:
*A lenfehérje elkészítéséről itt olvashatsz.
Verjünk elektromos habverővel kemény habot a lenfehérjéből. Lényegesen megkönnyíti és meggyorsítja a folyamatot, ha a lenfehérje hideg, lehűtött állapotban van. Amikor a hab már majdnem kész, tegyünk bele egy kis mokkáskanálnyi borkőport. A borkő segít a habosodásban és stabilizálja is a habot.
3. Összeállítás:
A lenhab 1/3 részét tegyük félre a díszítéshez. A többihez keverjük hozzá a citromhéjat.
A lenhabot kisebb adagokban keverjük hozzá a turmixolt köleshez.
4. Hűtsük le.
5. Tálaljuk, díszítsük.

Jó étvágyat!





A citromos köleshab csokireszelékkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.