x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Köles elkészítése


Rövid videó a ‎köles elkészítéséről.
A bulkshop.hu oldalon nagyon jó áron juthatsz hozzá: 450 Ft/kg.

A köles elkészítése


Köles alapétel

1, Egy zacskóból öntünk 1 bögrébe kölest.
2, 
Beöntjük egy szűrőbe.
3, 
Csap alatt alaposan mossuk.
4, 
A megmosott kölest beöntjük egy lábosba.
5, 
3 bögre vízzel felöntjük.
6, 
Forraljuk, 20 percig.
7, A megfőtt kölest sózzuk.
8, 
Tálaljuk



Bulkpraktika

A kölest nem kell főzés előtt beáztatni, mint más hasonló gabonát, magot. Elegendő, ha egy szűrőben alaposan átmossuk.
A kölest mindig háromszoros mennyiségű vízben kell megfőzni, tehát egy bögre köleshez három bögre vizet öntsünk.
Egy bögre száraz kölesből három bögre főtt köles lesz.
A főzés elején forraljuk fel, utána mérsékeljük a lángot és csendes tűzön 15-20 percig főzzük tovább. Kóstoljuk meg, elég puha-e? 
​​Húzzuk le a tűzhelyről és lefedve hagyjuk várakozni a felhasználásig vagy a kihűlésig, még jelentősen dagad tovább, minden nedvességet felszív.
Mi a bulkshoposok mindig nagyobb mennyiségű kölest főzünk egyszerre, mert a hűtőben néhány napig eláll. Ha nem sózzuk meg főzéskor, a továbbiakban szabadon dönthetünk róla, hogy édes vagy sós ételt készítsünk belőle. A sózást vagy édesítést aszerint végezzük.
Egy bögre köles hozzávetőlegesen 25 dkg, ennek a bekerülési költsége nagyjából 115-120 forint.
Nem csak rendkívül egészséges, hanem nagyon olcsó étel is.



Jó étvágyat!

Keresés