Leírás
Kukoricaliszt
A kukoricalisztet sokféleképpen felhasználhatjuk. Fogyasztásával fontos vitaminokat és ásványi anyagokat viszünk a szervezetbe.
A kukoricaliszt előnyei
A kukoricaliszt sokoldalúan felhasználható, például kenyérsütéshez, levesek, főzelékek sűrítéséhez, édes süteményekhez, puliszkának, tortilla készítéshez. Ha panírozáskor búzaliszt helyett kukoricalisztet használunk, a megsült panír színe szép sárga lesz.
A sárga színét a bőrt szépítő béta-karotin- és B-6 vitamin tartalmának köszönheti. Tartalmaz továbbá B1-, B2-, B3-, C-, E-, és K-vitaminokat is. Említésre méltó a vas-, réz-, cink-, mangán-, valamint kálium-, kálcium-, magnézium-, foszfor- és kéntartalma.
Növényi fehérjeforrás.
A KUKORICALISZT ELŐNYEI
• Sokoldalúan felhasználható
A kukoricaliszt felhasználása
Ajánljuk kenyérsütéshez, levesek, főzelékek sűrítéséhez, édes süteményekhez, puliszkának, tortilla készítéshez, panírozáshoz.
A kukoricaliszt összetétele
Összetevők: kukoricaliszt
Összetételéből adódóan gluténkerülőknek is javasolt. Nyomokban tartalmazhat: dióféléket, mogyoróféléket, szójababot, szezámmagot és mandulát.
Cikkszám: 21591P
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g kukoricaliszt tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1369 |
Energia Kcal-ban | 327 |
Zsír | 4g |
- amelyből telített zsírsav | 0,5g |
Szénhidrát | 73g |
- amelyből cukor | 1,5g |
Fehérje | 5g |
Só | 0g |