Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Brokkolis, napraforgós fusilli tészta recept

   
Vegán, 
gluténmentesen elkészíthető, könnyű, ízletes, egészséges, szója, tejtermék és élesztőmentes.

A Bulkshopban kapható gluténmentes tésztához most egy brokkolis, napraforgós öntetet készítettünk és nagyobb darabokban hagyott, pácolt brokkolirózsákkal és színes zöldségekkel gazdagítottuk. Gyönyörködtető látvány volt, reméljük ízleni is fog nektek. Mi nagyon szerettük. Szerettük készíteni is, mert elronthatatlan, a fűszerezése kreatív, az elkészítés nem időigényes, nem kell patikapontosságú méréseket végezni.

Télen szárított fűszerekkel, nyáron friss zöldfűszerekkel készíthető.
Mi most gluténmentes tésztából készítettük, de bármilyen tésztából elkészíthető.

Hozzávalók 2 fő részére bőségesen

1 kisebb fej brokkoli vagy egy 45 dkg-s tasak fagyasztott
2 kávéskanál sótlan ételízesítő
1/2 csomag gluténmentes száraztészta
4-5 evőkanál napraforgómag + pirított a tetejére
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
1 kávéskanál vagy több (ízlés szerint, kóstolgassuk) + a brokkoli főzéséhez
1 löttyintésnyi olívaolaj
1 lapos mokkáskanál bors
1 kávéskanál kakukkfű / 1-2 szál friss
1 kávéskanál bazsalikom (5-7 levél friss)
1 kávéskanál spenótpor / 1 marék friss
2 gerezd fokhagyma
Színes, apróra vágott kaliforniai paprika, paradicsom, reszelt répa, friss zöldek, pirított napraforgó a díszítéshez
2 dl a brokkoli főzővizéből a turmixoláshoz



Páclé a kifőtt brokkolihoz:

1 gerezd átnyomott fokhagyma
1 kávéskanál szójaszósz (gluténmentes, ha szükséges)
1 kávéskanálnyi almaecet / balzsamecet / facsarásnyi citrom
1 mokkáskanál valamilyen cukor, cukorpótló, leheletnyi bors
0.5 dl a brokkoli főzővízéből

Elkészítés

1. A napraforgómagot forró vízbe áztassuk be és hagyjuk állni 20 percig.
2. A tésztát főzzük ki.
3. A brokkolit ételízesítős, sózott vízben főzzük meg. A mirelitet éppen csak, a frisset 4-5 perc alatt, törekedjünk rá, hogy roppanós maradjon.
4. Ha a brokkoli megfőtt, harmadoljuk el. 1/3 részét tegyük a turmixba, a 2/3 részt szedjük takaros kis rózsákra és tegyük a páclébe. Kevés páclevet készítsünk, ne úszkáljon benne a brokkoli, inkább néhányszor kavarjuk át, hogy a páclé bevonja a brokkolikat.
5. A napraforgómagról szűrjük le az áztatóvizet és tegyük minden mással együtt a turmixba. (Kivéve a félretett, pácolódó brokkolirózsákat).
6. A turmixolt szószt adjuk a kifőtt tésztához és jól keverjük össze.
7. A brokkolirózsákat vegyük ki a pácból és díszítő jelleggel rakjuk a tésztára.
8. Díszítsük tovább, színes, nyári zöldségekkel.
9. Pár percre tegyük a sütőbe / mikróba hogy az egész átmelegedjen.

Jó étvágyat!





A brokkolis, napraforgós fusilli tészta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés